1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Rubin 9 - дисковата брана на LEMKEN от ново поколение

Rubin 9 - дисковата брана на LEMKEN от ново поколение

Полусферичните назъбени дискове са с диаметър 620 мм

Обработката на стърнища, царевични и слънчогледови ниви, изоставени полета или на ниви с голямо количество остатъчна органична маса често е непосилна задача за повечето конвенционални брани. Точно за такива тежки работни условия LEMKEN създават дискова брана от ново поколение Rubin 9.

Полусферичните назъбени дискове с диаметър 620 мм, дебелина 6 мм и ъгъл на атака от 20 градуса интензивно смесват растителните остатъци на дълбочина до 12 см. Независимото окачване на дисковете в комбинация с изключително силни пружини, контролиращи натиска  върху всеки отделен диск, позволяват на Rubin 9 да копира всяка неравност по терена и да работи без да набира кал и органични остатъци.

Дисковете са единично разположени,  като всеки един от тях се контролира от пружина, която осигурява постоянен оптимален натиск върху дисковете, спомагащ за поддържане на работната дълбочина и оптималната интензивност на работа дори и при по-плътна почва.

При среща с препятствие полусферичните дискове, независимо един от друг, се отклоняват нагоре,  след преодоляване на препятствието пружините бързо връщат  дисковете в работно положение. Пружинни подравнители, след първия и втория ред дискове, контролират потока земна маса и подравняват почвата.

За повече информация в сайта на LEMKEN

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.