1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. С тракторите от новата четвърта генерация на MGX работата вече ще става още по-бързо и икономично

С тракторите от новата четвърта генерация на MGX работата вече ще става още по-бързо и икономично

Закупете с лизинг с годишна лихва само 1%

Новите модели на Кубота допринасят за още по-добри резултати на полето. Една от любимите марки на българските земеделци Кубота представя този сезон обновената четвърта генерация на MGX - специално проектирана и предназначена, за да улесни фермерите с по-бърза и продуктивна работа. С направените подобрения по спирачната, хидравличната и двигателната система тракторите предоставят още по-висока производителност, маневреност и комфорт.

Новата серия MGX IV включва пет модела от 104 до 143 к.с., оборудвани с осемстепенна Powershift трансмисия, предоставяща три диапазона на работа (високи, средни и ниски) и общо 24 скорости напред и назад, позволяващи на оператора да превключва скоростите без съединител.

Хидравличната система е подходяща за всякакъв вид работа и позволява работа с тежък инвентар, като операторът вече ще може да контролира дебита на масло от своето място. Новата серия е оборудвана с хидравлична помпа с висок дебит, благодарение на което се повишава производителността на машината. Подобренията при новата серия се допълват и с два високопроизводителни дизелови двигателя Кубота.

Напълно обновената кабина на тази серия трактори е с подобрен интериор. Ергономичността на кабината дава възможност на оператора да управлява с лекота. Разположението на контролния блок е позиционирано от дясната страна на кабината. Информационното табло позволява бърз преглед на нужните данни за трактора – скорост на движение, ниво на гориво, AdBlue, информация за двигателя и др.

Моделите предоставят още редица функции, които да допринесат за по-голям комфорт по време на работа. Превключвателят за двойна скорост на двигателя ви позволява да запазите двете най-често използвани скорости на двигателя, така че не е необходимо да намалявате оборотите на двигателя в края на полето. Полезната функция на круз контрол осигурява постоянна скорост на двигателя и силоотводния вал. Тракторите са оборудвани с напълно нова предна маска и капак с атрактивен дизайн. Контролният панел, позициониран от дясната страна на оператора в близост до седалката, е подобрен с цел максимален комфорт по време на работа.

Тракторите от серия MGX IV се открояват с по-голяма маневреност, като по този начин лесно се адаптират към всякакъв вид терени и бързо реагират на промените включително на тесни или кални площи. Новата автоматична завиваща функция (Auto 2WD), която работи със сензор за предния мост, автоматично изключва задвижването 4х4, когато се нуждае от оптимален радиус на завиване за максимално запазване на земната повърхност.

Тракторите от MGX IV могат да бъдат оборудвани с ISOBUS терминал, благодарение на което управлението на прикачния инвентар може да става от работното място. За прилагане на прецизно земеделие тракторите могат да бъдат оборудвани с приспособление за автоматично управление Auto steer, както и с опцията GEOCONTROL на ISOBUS terminals. Това прави серията MGX IV подходяща за прецизни решения при използването на продукти за растителна защита, при сеитба и торене. Това помага на фермерите да пестят време, енергия и средства.

Новите модели могат да бъдат закупени с лизинг до 36 месеца, с първоначална вноска – 15% и годишна лихва само 1%.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.