1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. SAME представи новите трактори Virtus

SAME представи новите трактори Virtus

Трите нови модела са в сегмента 100-120 к.с.

SAME представи напълно нова серия от 3 модела високоефективни трактори: Virtus 100 (99 к.с.), Virtus 110 (110 к.с.) и Virtus 120 (122 к.с.).

Новите трактори Virtus предоставят най-високо ниво на качество и ефективност, гарантирани от мощния двигател, високия въртящ момент и ниския разход на гориво. Това са трактори с история на традиция и опитност на полето.

По-специално, моделът Virtus 120 с мощност 122 к.с., отношение мощност-тегло 38,5 кг/к.с. и максимално допустим товар 8000 кг поставя началото на нова категория трактори, уникална за пазара и идеална за най-придирчивите фермери. Всички модели от серия Virtus са оборудани с 4-цилиндрови двигатели Deutz с електронно управление и система за впръскване на горивото Common rail. Системата за външна рециркулация на отработените газове с течно охлаждане е комбинирана с филтър за партикулиран органичен въглерод и каталитичен преобразувател за дизелов окислителен катализатор (DOC). Те намаляват концентрацията на механични частици и нивата на азотни окиси (NOx) с цел постигане на оптимална ефективност по отношение на емисиите. Всички трактори от серия Virtus отговарят на стандартите за емисии Tier 4i.

Благодарение на високоефективната хидравлична система с помпа с дебит 90 л/мин, подемният механизъм с електронно управление и контрол на приплъзването, както и приспособлението за задвижване с 4 скорости, серията трактори Virtus отговаря на нуждите на големите и средни стопанства, като променя коренно адаптирането на оборудването на трактора към работните изисквания (при оран, пасищно земеделие, обработка на различни материали и сеитба). Те са конструирани за дълъг живот и експлоатация. Предлагат максимална гъвкавост и високи производствени възможности, от каквито големите и средни земеделски и животновъдни стопанства се нуждаят.

Хидравличният превключвател Sense Clutch на SDF предлага значително технологично нововъведение: системата Stop&Go. Тя предоставя на оператора възможността да контролира движенията на трактора единствено с помощта на спирачните педали без необходимост от натискане на педала на съединителя. Подобно удобство е безценно например при работа с челен товарач, при теглене на сечива или при потегляне по наклонени терени. В ръчката на хидравличния превключвател е вградено устройство за контрол на отговора, с което операторът избира по-рязък или по-слаб отговор от превключвателя в зависимост от оперативните изисквания.

Целия материал за  новите трактори Virtus, представени от SAME, четете в рубрика Актуално на портала...

 

Етикети SAME, Virtus, трактори, SDF
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.