1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. SAME представи новите трактори Virtus

SAME представи новите трактори Virtus

Трите нови модела са в сегмента 100-120 к.с.

SAME представи напълно нова серия от 3 модела високоефективни трактори: Virtus 100 (99 к.с.), Virtus 110 (110 к.с.) и Virtus 120 (122 к.с.).

Новите трактори Virtus предоставят най-високо ниво на качество и ефективност, гарантирани от мощния двигател, високия въртящ момент и ниския разход на гориво. Това са трактори с история на традиция и опитност на полето.

По-специално, моделът Virtus 120 с мощност 122 к.с., отношение мощност-тегло 38,5 кг/к.с. и максимално допустим товар 8000 кг поставя началото на нова категория трактори, уникална за пазара и идеална за най-придирчивите фермери. Всички модели от серия Virtus са оборудани с 4-цилиндрови двигатели Deutz с електронно управление и система за впръскване на горивото Common rail. Системата за външна рециркулация на отработените газове с течно охлаждане е комбинирана с филтър за партикулиран органичен въглерод и каталитичен преобразувател за дизелов окислителен катализатор (DOC). Те намаляват концентрацията на механични частици и нивата на азотни окиси (NOx) с цел постигане на оптимална ефективност по отношение на емисиите. Всички трактори от серия Virtus отговарят на стандартите за емисии Tier 4i.

Благодарение на високоефективната хидравлична система с помпа с дебит 90 л/мин, подемният механизъм с електронно управление и контрол на приплъзването, както и приспособлението за задвижване с 4 скорости, серията трактори Virtus отговаря на нуждите на големите и средни стопанства, като променя коренно адаптирането на оборудването на трактора към работните изисквания (при оран, пасищно земеделие, обработка на различни материали и сеитба). Те са конструирани за дълъг живот и експлоатация. Предлагат максимална гъвкавост и високи производствени възможности, от каквито големите и средни земеделски и животновъдни стопанства се нуждаят.

Хидравличният превключвател Sense Clutch на SDF предлага значително технологично нововъведение: системата Stop&Go. Тя предоставя на оператора възможността да контролира движенията на трактора единствено с помощта на спирачните педали без необходимост от натискане на педала на съединителя. Подобно удобство е безценно например при работа с челен товарач, при теглене на сечива или при потегляне по наклонени терени. В ръчката на хидравличния превключвател е вградено устройство за контрол на отговора, с което операторът избира по-рязък или по-слаб отговор от превключвателя в зависимост от оперативните изисквания.

Тракторите Virtus са също така снабдени със система Steering Double Displacement (SDD), гарантираща по-голям комфорт на управление, която подпомага оператора в изпълнението на максимално прецизни и трудоемки маневри. С докосване на един единствен бутон операторът може да намали наполовина оборотите на волана с цел постигане на максимално заключване, като по този начин се постига по-голям комфорт при извършване на повтарящи се операции, като например завиването на носовата част на трактора и маневрите с челния товарач.

Задното подемно устройство с електронно управление и капацитет до 6600 кг също е носител на известни нововъведения и е идеално за работа с големи редосеялки.

Тракторите от серия Virtus са изключително надеждни при всякакви условия на работа. Интегралната хидростатична спирачна система с независими дискове на четирите колела, потопени в маслена баня, гарантира ефективност на спирането. Всички модели са оборудвани с новаторска система Park Brake, с чиято помощ тракторът винаги е имобилизиран надеждно и ефективно. За още по-голямо удобство модерната система Powerbrake, с автомобилен дизайн, подпомага оператора при спиране, като понижава натоварването върху педала и поддържа пълен спирачен капацитет. Друго интересно предложение е моделът с две задвижващи колела и регулируеми колея и спирачки, който е идален за междуредови операции.

Уютната кабина е проектирана така, че да намалява уморяемостта през дългите дни на полска работа и да превръща ежедневния труд в приятно и доставящо удоволствие занимание. Благодарение на окачването на предния мост, пневматичното окачване на кабината, лесното управление на различните функции в кабината, добрата видимост във всички посоки и лусозните нива на автотракторен комфорт, тракторите Virtus принадлежат към самостоятелен клас по отношение на предоставяните удобства.

 

Етикети SAME, Virtus, трактори
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.