1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. SDF е новото име на SAME DEUTZ-FAHR

SDF е новото име на SAME DEUTZ-FAHR

Новината беше съобщена пред медиите в централата на компанията в Тревильо

Ръководството на SAME DEUTZ-FAHR обяви, че търговската марка на компанията е променена на SDF. Новината беше съобщена пред специализираните европейски медии в централата на групата в Тревильо/Италия, на която присъстваха заместник-председателите на компанията Алдо и Франческо Кароза и главният изпълнителен директор Лодовико Бусолати.

Новото име ще замени сегашното наименование, което ще важи за всички корпоративни дейности на групата в световен мащаб. Това обновление ще засегне и корпоративното лого, както и шрифта и традиционния символ от четирите пресичащи се елемента, които също ще бъдат преработени.

Новата търговска марка, която все пак ще има едно и също съдържание и стойности, както предишната, има за цел да отрази по-добре структурата и размера на групата: висока степен на интернационализация от гледна точка както на продажбите, така и на производствените мощности, с портфолио, което по отношение на качеството и сложността, надхвърля значително двете основни марки на компанията.

Главният изпълнителен директор Лодовико Бусолати заяви, че новото име е логично следствие от процеса на интернационализация и се дължи на развитието на продуктовата гама и диференциацията на търговските марки, които характеризираха компанията през изминалите няколко години.

В деня на пресконференцията SDF откри нова изложбена площ в Историческия си музей, посветена на двигателите. Изложбата има за цел да отдаде почит на изобретателността на инж. Франческо Касани, който основава компанията, заедно с брат си Еудженио, както и да подчертае важната роля, която двигателите са играли в цялата история на компанията: от първите иновативни проекти от 1920 година, когато компанията стартира с името SAME, и целия път, който е извървян до модела FARMotion - двигател, конструиран и произведен от SDF, предназначен изцяло за работа със селскостопанска техника.

„През следващата година ще открием нашата най-нова фабрика, която ще е най-модерната в Европа. Инвестицията е 90 млн. евро. В нея ще произвеждаме тракторите DEUTZ-FAHR от 11-та серия до 500 к.с.“, съобщи Франческо Кароза, един от заместник-председателите на компанията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.