1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Силен старт на световния тур REXperience на Landini в България

Силен старт на световния тур REXperience на Landini в България

Световният тур REXperience (REXпреживяване) на Landini започна в България с две демонстрации - в красивите лозя на Винарска изба “Седем поколения” край село Мечка, Русенско и черешовите градини на Радостин Кънев в село Зафирово, Силистренско.

Събитието събра на едно място земеделци и професионалисти в лозарството и овощарството, които заедно с екипа на Оптиком тестваха възможностите в реална работна среда на новия трактор Landini REX 4 - модел 2019.

 Landini

Landini Rex 4, който бе обявен за най-добър специализиран трактор и спечели наградата за иновации на EIMA за новата ADS система за управление, се предлага в 5 специализирани лозарски модела V и GT модификации с кабина.

 Landini

По време на събитието стопаните имаха възможност за тест-драйв на специализираните лозаро-овощарски трактори Landini. Именно това е идеята на REXperience - да създаде едно специално преживяване за земеделските стопани, които предпочитат да обмислят решение за нов трактор след като го тестват в работа в реални условия.

Димитър Петров, търговски директор в Оптиком заяви:

“За нас е изключително важно да покажем специализираната техника за обработка на лозя и овошки на терен. Лозарите и овощарите имат възможност да тестват машините, да изискват демонстриране на определена технология на обработка на живо. Това ще им даде възможност да направят своя най-добър избор за оборудване на стопанствата си с модерна специализирана техника. Днес лозарите се убедиха, че тракторът Landini Rex4 дава максимална производителност, маневреност и лекота на работа.”

Изключително представяне в лозовите масиви край село Мечка показа и верижният трактор Landini Trekker 4. Благодарение на голямата си теглителна сила и отлично сцепление по стръмни терени, тракторът впечатли земеделците с перфектната си работа в екстремни условия. Новият дизайн, който придава по-агресивна визия на модела също не остана незабелязан.

 Landini

В овощната градина в село Зафирово освен представянето на Landini Rex 4 и специализиран инвентар, овощарите имаха възможност да видят една интересна комбинация, включваща трактор Landini 2-050, който е идеален за работа в овощни и лозови насаждения, парници и оранжерии заедно с компресор за захранване на различни пневматични инструменти, като по време на демонстрацията беше показана работа с пневматични ножици.

 

 Landini

Приключението REXperience продължава своето пътуване на следващите локации:

08.10.2019 г. - Винарска изба “Едоардо Миролио”, село Еленово, Сливенско

10.10.2019 г. - Плодови градини, “Куминяно Фрут”, село Катуница, Пловдивскo

 Landinievent

Станете част от преживяването REXPerience, като се регистрирате предварително на Facebook страницата на събитието REXperience България, за да следите тура в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.