1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Sima-Simagena 2013 - международно събитие с многобройни иновационни атракции

Sima-Simagena 2013 - международно събитие с многобройни иновационни атракции

Търговското изложение за селско стопанство ще се проведе от 24 до 28 февруари 2013 г. в изложбен център Paris-Nord Villepinte

Седемдесет и петото международно търговско изложение за селско стопанство ще се проведе от 24 до 28 февруари 2013 в изложбен център Paris-Nord Villepinte.

Изложението е с тенденция да се превърне във вълнуващо събитие, което се провежда в творческа обстановка в един гъвкав пазар. Темата му е “високо производително устойчиво селско стопанство” и сега повече от всякога изложението отстоява своята позиция като международно събитие с многобройни иновационни атракции включително международни срещи, център по геномика, семинари “Кариери” и други.

85% от изложението са вече разпродадени

След значителния ръст през 2011 г. (+34.7% в сравнение с 2010 г., на €4.5 милиарда) френският пазар за селскостопанско оборудване продължава своята тенденция на растеж, с регистри на заявки, които се изпълват още през първата половина на 2012 като се поддържат общите нива на бизнеса.

 “SIMA-SIMAGENA се провежда в многообещаващ контекст,” според директора на изложението, Мартин Дегремонт. “85% от пространствената площ са вече резервирани, месеци преди събитието. Всички водещи фирми в различните сектори за селскостопанско оборудване вече са запазили своето място за това важно събитие. Всъщност, SIMA-SIMAGENA понастоящем е единственото търговско изложение в света на което се излага селскостопанско оборудване за крупно и специализирано селско стопанство и животновъдство едновременно, наред с над 400 говеда; да не споменаваме сектори като поддържане на селски райони, устойчива енергия и напояване, последното от които се развива силно. Друг много положителен аспект е това че над 15% от нашите регистрации са на нови изложители, което показва по-голямата атрактивност на SIMA-SIMAGENA в целия свят.”

Все по-международно събитие

Броят на присъстващите международни изложители вече се увеличава, с допълнително регистрирани 12% (в сравнение със същата дата миналата година) и вече представени над 41 държави. Най-силен ръст има при Германия, Италия, Испания, Индия и Република Чехия.

Международният мащаб на SIMA-SIMAGENA е отразен и в състава на експертното жури за наградите за иновации на SIMA, което понастоящем се състои от представители от седем държави (Белгия, Канада, Франция, Италия, Испания, Швеция и Швейцария) и международни експерти от девет (Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Унгария, Италия, Полша и Швейцария). Накрая, Алжир, Китай и Казахстан, ще бъдат представени изключително силно на изложението, със специални закуски, предвидени за изложители и пресата, с акцент върху пазарите и търговския потенциал на тези три държави.

Иновацията в центъра на събитието

Иновацията е в центъра на 75-то изложение SIMA-SIMAGENA, което ще предложи на изложителите и посетителите редица нови възможности:

· Международните срещи, организирани под формата на презентации и срещи, ще предоставят възможност за бързо информиране по теми, касаещи всички видове селско стопанство по света;

·  Центърът по Геномика на SIMAGENA предлага възможността за концентриране върху генетика и геномика, с екипите по селекция и PHF (Prim’Holstein Франция) и KBS Génétic измежду тях, и разясняване на всички нови подобрения и открития в областта;

· Зоната за Иновации ще покаже на едно място всички иновации на изложението в сектора за селскостопанско оборудване;

· Семинарите Кариери ще представят текущото състояние на сектора и наемане на работна ръка (5,000 работни позиции, които трябва да се попълнят) и ще бъдат придружавани от срещи за кандидатстване за работа между кандидати за работа и специалисти по подбор на персонала в сектора за селскостопанско оборудване. 

Дългоочаквано събитие

SIMA-SIMAGENA не е само форум за обмен на идеи и срещи с нови хора, но също така възможност за участие във водещи събития от годината, което прави изложението толкова разнообразно и изобилстващо от професионализъм, като:

·  Наградите за Иновации SIMA, които се връчват от експертно международно жури, и с които се награждават иновационно или прогресивно селскостопанско оборудване или услуги;

· Практически семинари, с продължителност 30 минути, които използват информация от първа ръка, за да се обърнат към различните проблеми, свързани с устойчиво развитие, различни професии, ролята на жените в селското стопанство и т.н.;

· Пленарни заседания, общо около десет, с акцент основно върху икономическите и техническите въпроси, които касаят сектора;

· Зоната на добрите практики, където ще се съберат оргазнизации за проучвания и развитие и обществени услуги, за да предложат съвети на посетители, които са ангажирани с опазването на околната среда в техния сектор.

 
Международният мащаб на SIMA-SIMAGENA е една от неговите силни страни. Изложението е източник на динамизъм, отвореност и иновации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.