1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Специално за българския пазар Раломекс АД конструира нов 5-корпусен усилен плуг

Специално за българския пазар Раломекс АД конструира нов 5-корпусен усилен плуг

ПНР5-40 У е предназначен за трактори с мощност 200-300 к.с.

Специално за българския пазар Раломекс АД конструира нов 5-корпусен усилен плуг ПНР5-40 У,  предназначен за работа при тежки почвени условия, както и за обработка на изоставени и пустеещи земи. Плугът е предназначен за трактори с мощност 200-300 к.с. и навесна система категория 3, като има възможност за работа на трактора в браздата и извън браздата.

Работната ширина на корпусите на плуга се регулира на 32, 39, 45 см с дълбочина на обработка съотвено 30, 35, 43. Предпазен елемент на корпуса се явява срязващият се болт. При претоварване на корпуса предпазният болт се срязва и корпусът се завърта около шарнирния болт. Ъглоснимът отделя горния (заплевения) слой от обръщания почвен пласт и го поставя на дъното на браздата. При работа с ъглосними на стърнище се получава почти 100% заораване на растителните остатъци.

Планката на пълзеца е от износоустойчива стомана и предпазва пълзеца от износване. Плугът е оборудван и с вертикален нож, който е предназначен за подрязване на коренищата.

Изключително атрактивен плуг за българския пазар и най-вече за тези клиенти и райони, където има изоставени и пустеещи земи, както и стари лозя и овощни градини, които следва да се разорат и подготвят за полски култури. Плугът в случая се явява и универсален, тъй като може да се използва и за класическа оран при отглеждане на технически култури.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.