1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Списание „АгроКомпас” награди трима свои абонати

Списание „АгроКомпас” награди трима свои абонати

Имената на късметлиите бяха изтеглени в томбола по време на АГРА 2011

Томбола с имената на 17 300 абоната на списание „АгроКомпас”, абонирали се от 15 ноември до 11 март, беше разиграна по време на изложението АГРА 2011 в присъствието на помощник нотариуса Вяра Титова. Чрез компютърна програма лично главният редактор на авторитетното издание Мариела Илиева изтегли имената на късметлиите.

Чисто нов окопен култиватор КОВ-4,2, специално изработен от българския производител на земеделски машини „Раломекс”, спечели Тодор Костов от с. Круша, обл. Варна. Машината е предназначена за междуредово окопаване на високостеблени култури – царевица, слънчоглед, тютюн и др. Може да бъде нагласена и на междуредие 60–70 см, 80–90 см и 110 см и да работи на дълбочина 4–10 см. Основната комплектация на окопния култуватор включва работни органи за окопаване и загърляне. Работните органи могат да се регулират индивидуално. За него е необходим трактор в диапазона 60–80 к.с.

Вторият късметлия, изтеглен от Мариела Илиева, е Милко Андреев от с. Давидково. Той се сдоби с вентилаторна навесна пръскачка – Перла 300, специално произведена от българския производител на техника за селкото стопанство Перла” АД, гр. Нова Загора. Тя е предназначена за осъществяване на химическа защита на трайни насаждения и овощни култури. Оборудвана е с мембранна помпа, центробежни дюзи с противокапково устройство и резервоар от полиетилен с вместимост от 300 л. Използвайки тази машина, Милко Андреев ще извършва качествено опръскване с ниска разходна норма на използваните препарати. Диаметърът на  вентилатора от 800 мм позволява струята да бъде разпръсквана на височина до 5 м и ширина до 6 м.

Третият печеливш абонат, участвал в томболата, е Стоян Стоянов от гр. Каварна. При него ще заминат 36 кг от суперабсорбента Тераует. От началото на пролетта до края на април той може да използва американския продукт, който е подходящ за всички земеделски култури, заяви Благовест Мальов, управител на „Ванко 97”, вносител на суперабсорбента. С тези 36 кг може да засади 3600 плодни дръвчета, 7200 корена лози, около 40 дка пипер или около 100 дка дини. Използвайки Тераует, стопанинът може да е спокоен, че културите му ще имат добър воден запас и по този начин ще дадат повече и по-качествена продукция.

Мариела Илиева пожела на късметлиите да бъдат успешни в земеделското си производство и да останат верни на списание „АгроКомпас”, което ще продължава да им показва вярната посока в агробизнеса. Главният редактор благодари на фирмите, предоставили наградите за участниците в томболата и им пожела добри продажби през 2011 г.

Вижте видео по темата

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.