Сребърен медал за новия MF IDEAL на Massey Ferguson

Комбайнът дебютира на Agritechnika 2017

Световният лидер в производството на агротехника AGCO представи на Agritechnika 2017 комбайнът MF IDEAL - революция в технологиите за прибиране на реколтата. В сърцето на машината е ефективна система за вършеене, която изпъква с качество на зърното и сламата, обработване на зърното, енергийна ефективност и работоспособност в широко разнообразие от условия.

Всичко в машината е ново - нов дизайн, ново инженерство, нови функции, нов стил, дори чисто нова премяна в зашеметяващ графит.

Гамата е представена от роторни машини. MF IDEAL 7 е с един ротор, а MF IDEAL 8 и 9 са с два ротора. Те идват с версии за жътва както по равни, така и по наклонени терени.
MF IDEAL е с най-дългия ротор в отрасъла - 4,84 м. Той осигурява най-голямата вършееща област в бизнеса.

Това гарантира изключителна производителност, получава се много нежно и постоянно преминаване от началото към края на самия ротор, добива се отлична реколта и отлично качество на сламата, сравнимо с това, което се получава при използването на сламотръсни комбайни. Като без значение са условията на жътвата. С по-малка консумация на енергия и гориво. По-малко начупено зърно. Прибирането е еднакво качествено, независимо от условията на жътвата и влажността.

Използвайки камера за качество на зърното и 52 датчици за акустично отчитане на маса, тя автоматично регулира ротора на машината, скоростта на вентилатора и настройките на ситото, за да поддържа оптимална производителност и ефективност на машината във всеки момент и според избора на оператора.

Без допълнителни движещи се части, две профилирани тави за събиране под ротора създават равномерно разпределение на ожънатата маса в люлката на ситата. Това действие може да осигури компенсиране на наклон от до 15%, водещо до по-добра и по-чиста проба независимо от терена. Опростеният дизайн води до малък брой ремъци и вериги, ниско мощностно изискване и много малко техническо обслужване.

Уникално в комбайна MF IDEAL е, че той идва с много тясна версия – само 3,3 метра с 800 мм гуми или 660 мм вериги.
Кабината разполага с най-добрия климатик, има и хладилник, за да охлаждате ободряващи напитки.

Изключително внимание е обърнато на подлакътника, а чрез големия екран осъществявате контрол на целия комбайн.

Хедерът ПауърФлоу с ширини до 12,2 м предлага страхотно събиране на културата посредством транспортни ленти и равномерно подаване „с главата напред“ във верижно-планковия транспортьор. Системата за пестене на време АвтоДок извършва автоматично агрегатиране на хедера към комбайна, както и за задвижването на хедера, хидравличната и електрическата системи направо от кабината.

Притъпкването на почвата от преминаванията в нивата е намалено в резултат от опциите на MF IDEAL за голям зърнобункер и свръхбързо разтоварване с 210 л/сек, които намаляват циклите на разтоварване. Комбайните MF IDEAL са оборудвани със стандартен 12 500-литров зърнобункер.

Машините вече спечелиха първата си международна награда - сребърен медал, присъден от DLG, организатор на изложението Agritechnica.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.