1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. SRH 9800 Infinity: финалист на Трактор на Годината 2015

SRH 9800 Infinity: финалист на Трактор на Годината 2015

Infinity версията се отличава благодарение на уникалните си характеристики, лекота за употреба и оперативна точност

23-членно жури, включващо представители от цяла Европа и 40 мениджъри по продуктов маркетинг от цял свят, които представляват всички марки трактори в света, се срещнаха във Франция в красивата област Прованс за традиционния конкурс “Трактор на 2015 година”, за да обявят финалистите в двете категории: Трактор на годината и Най-добър специализиран трактор, сред които беше Antonio Carraro:

SRH Infinity, ревесивен, съчленен, хидростатичен

SRH 9800 Infinity (87 CV) е компактен, съчленен трактор с обратим ход и хидростатична трансмисия (победител на "Intervitis, Interfructa Innovation 2013" - награда в първа оригинална версия на последния панаир Intervitis в Щутгарт - Германия). Това е революционен модел, който още с представянето си е добре приет в сектора (особено при обработка на лозя и  овощни градини), благодарение на уникалните си характеристики, лекота за употреба и оперативна точност, Infinity версията притежава иновации по отношение на характеристиките на скоростната кутия и постоянната промяна на трансмисията, без прекъсваня в захранването, което е особено ценно, когато се работи при непостоянно натоварване и разлики в нивото на терена.

Трансмисията на Infinity има два механични диапазона (работа и трансфер): от 0 до 15 км/ч и от 0 до 40 км/ч. Всеки диапазон има три хидравлични скорости, които могат да се добавят по време на движение (без прекъсване) чрез превключвател на таблото (или ръчка за управление). Еко-системата позволява максимална скорост, която се поддържа автоматично при ниско ниво на оборотите на двигателя, като в същото време се гарантира по-ниска консумация на гориво и отличен оперативен комфорт (по отношение на нивата на шум и вибрации) поради факта, че намаляването на оборотите на двигателя става автоматично, без намеса на оператора, след като максималната скорост е достигната. Трансмисията при Infinity, в съчетание с точността на хидростатичното предаване, прави трактора гъвкав и динамичен. Това предлага на оператора постоянна скорост на работа, както при отмерени точни движения, така и при резки и продължителни движения при култури, които изискват постоянство на зададените скорости.

SRH 9800 Infinity е снабден и с ESC устройство, активна система за контрол на въртене на силоотводния вал и оперативни скорости, които могат да бъдат наблюдавани и коригирани, което гарантира оптимална производителност дори и при непостоянно захранване.

The SRH 9800

SRH Infinity кабина StarLight е кабина със сферичен профил, което дава възможност за работа в тесни пространства. Операторът има видимост във всички посоки, благодарение на изцяло остъклените врати и квадратни вентилационни прозорци в предната част на кабината. Активните въглеродни филтри предпазват оператора от вредни изпарения. Акустичният комфорт е подобен на този в автомобилите, поради шумоизолиращата облицовка. Всички педали са окачени на обратима движеща опора в ергономична позиция, така че кабината е напълно изолирана от външната среда, без никакъв риск от проникването на въздух от мотора.

Представител на Antonio Carraro за България е Фермер 2000

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.