1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Стартира 4-тото издание на БАТА АГРО

Стартира 4-тото издание на БАТА АГРО

Тази година изложбените площи достигат рекордните 41 хил. кв. метра

За 4-та поредна година под мотото „Модерни решения за модерно земеделие“ у нас започна най-голямото Международно специализирано изложение БАТА АГРО 2013.

„Модернизацията на земеделския машинен парк е условие за повишаване на конкурентоспособността на българските фермери. За това се радваме, че от форум на търговците на агротехника БАТА АГРО се превърна в изложение на иновациите в земеделието, които са в услуга на българските производители. Рекордните 41 хил. кв. метра достигат изложбените площи за 2013 г.", съобщи председателят на БАТА Христофор Бунарджиев при откриването на събитието.

На церемонията присъстваха министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков, представители на МЗХ, Тракийски университет в Стара Загора и неправителствени организации в сектор "Земеделие".

 „Светът се нуждае от все по-качествена земеделска продукция, за това селското стопанство си остава приоритет за България и един от най-важните отрасли”, посочи министър Станков.

Той допълни, че България е страна с потенциал в областта на земеделието и е необходимо с общи усилия да развием най-добрите традиции на родното земеделие, за да може да се възползваме от финансовите възможности на европейските фондовете.

В рамките на петте изложбени дни на площ почти 41 000 кв. метра ще бъде представена модерна земеделска техника. Посетителите ще имат възможност да се включат в тест драйв и демонстрации, съпътстващи мероприятия и презентации.

Тази година в изложението участват 200 фирми от основните браншове в земеделието – производители на агротехника, търговци на семена и торове, финансиращи институции и университети.

БАТА АГРО е най-мащабният проект на Българска асоциация на търговците на агротехника – неправителствена браншова организация, която обединява оторизираните представители на водещи производители на земеделска техника. Членовете на БАТА АГРО осъществяват 80% от вноса на машини за земеделието в България. Основна цел на Асоциацията е модернизацията на българските земеделски стопанства, осъществимо със съдействието на всички ангажирани в сектор „Земеделие” институции.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.