1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тайтън Машинъри България АД организира полева презентация на новата окопна сеялка Vaderstad Tempo

Тайтън Машинъри България АД организира полева презентация на новата окопна сеялка Vaderstad Tempo

Събитието ще се състои на 12-и април в землището на Земеделска кооперация "Изгрев" в гр. Кнежа

Тайтън Машинъри България АД организира полева презентация на новата окопна сеялка Vaderstad Tempo. Събитието ще се състои на 12-и април ( четвъртък ) от 11,30 ч. в землището на Земеделска кооперация "Изгрев" в град Кнежа. Представянето на новата технология за сеитба на окопни култури ще бъде до 7-и стопански двор в Кнежа, на входа на града от Плевен.

С Tempo изсяването може да бъде извършено с висока скорост, като това не влияе на прецизността и точността.

Vaderstad Tempo поставя нов стандарт за прецизна сеитба при висока скорост. С Tempo изсяването може да бъде извършено с висока скорост, като това не влияе на прецизността и точността.

Иновационен и гениален дозиращ механизъм

Дозиращият механизъм Gilstring е сърцето на Tempo и извършва сеитбата удивително добре при почти всякакви условия. Той има голяма точност при висока скорост, комбинирана с минимална чувствителност на вибрации и наклони по полето. Тайната за постигането на това, е да се контролира движението на семето през целият му път. От бункера до почвата.

Power Shoot технология

Днес, повечето сеялки за окопни култури на пазара са на принципа на свободното падане на семето в семенния ботуш до почвата. С тази технология, семето е пуснато от механичен или вакумен апарат, и пада в изсяващият ботуш, благодарение на гравитацията. При висока скорост, вибрациите които се получават, карат семето да подскача в тръбата, като това означава, че се намалява голяма част от презизността. Tempo от друга страна, използва налягането от дозиращият апарат, за да “изстреля” семето през късата и права тръба. Ние наричаме тази технология Power Shoot. Бързото преминаване на семената, намалява подскоците. Това, заедно с формата на тръбата осигурява голяма прецизност, дори и при висока скорост, като вибрациите и наклоните не оказват влияние.

Целия материал за предстоящата презентация на новата окопна сеялка Vaderstad Tempo четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.