1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Български фермери посетиха Турция, за да се запознаят с местна селекция слънчогледови хибриди

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Български фермери посетиха Турция, за да се запознаят с местна селекция слънчогледови хибриди

И още: Нови модели телескопични товарачи постигат 15-20% по-ниска консумация на гориво

В сезона на дините няма как да не поговорим за този обичан плод, вдъхновил не една рекламна кампания. Наскоро в землището на добруджанското село Свещарово се проведе атрактивен Ден на динята. Какъв беше поводът?
Традиционно в Агрофорум ви показваме последните новости при земеделските машини от водещи световни брандове. В това предаване ще ви представя една уникална разработка на български производител на агротехника, която до момента няма аналог.
Стартира новият сезон за есенниците. Професионалните земеделци подготвят прецизно всеки един детайл от цялостната технология за отглеждане на културите. Важен елемент от нея е растителната защита, която започва от есента.
Въпреки че през 2014 та валежите бяха в изобилие, тенденциите в климатично отношение са за все по-сухи и горещи години. Това налага да бъдем предвидливи и да гарантираме успешното си земеделско производство, разчитайки на напоителни системи.

Български фермери посетиха Турция, за да се запознаят с местната селекция слънчогледови хибриди. Конкурентна ли е тази генетика на европейската и с какво е полезна за производителите на слънчоглед?
Нови модели телескопични товарачи ви осигуряват с 15-20% по-ниска консумация на гориво и ви дават още по-гъвкави възможности за работа. Какви са те?
Земеделската кооперация в с. Странско използва технология за обработка на почвата, препоръчана от машиностроителния завод в град Завет. Наскоро се сдобили с 5-корпусен плуг с устройство за раздробяване на буци.
Как да повишим потенциала на растенията и съответно – добивите. Отговорът се крие в торенето. Какви са последните методи за постигане на по-голяма ефективност?

 

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 20.09.-27.09.2014 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.