1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Български и световни иновации при агротехниката, торовете, семената, технологиите...

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Български и световни иновации при агротехниката, торовете, семената, технологиите...

И още: Как да ограничите загубите от листоминиращия молец по зеленчуците

Как богатият опит и иновативното мислене при производството на посадъчен материал могат да дадат нови измерения на отличните резултати в овощарството. Отговорите на този въпрос търсим от съсобственика на овощен разсадник в с. Паламарца, общ. Попово – Тихомир Дочев. Той разказва за най-модерните тенденции и технологии за производство на посадъчен материал, които гарантират неговата чистота от болести и вируси. Това търси всеки овощар, но дали само това му е достатъчно... Ще разберете тази седмица само в АГРОФОРУМ.

И ако желаещите да създадат нови градини ще бъдат информирани какъв посадъчен материал ще им свърши работа, то зеленчукопроизводителите, които срещат немалко проблеми в своето производство, също ще получат полезни съвети. Като например, как гарантирано да се отърват от упорития листоминиращ молец и то без остатъчни количества от пестициди в продукцията.

Повод за радост има и при големите зърнопроизводители – край със загубата на време и средства. Защо ли? Причината е, че на пазара се появиха машини, които с голяма мощност и по-ниски разходи ще им помогнат да увеличат печалбата си от декар. Най-новите премиери за България са верижен трактор с мощност от 607 к.с., 8-редова сеялка, която работи със скорост над 15 км/ч, комбайн, който разтоварва бункера си за минута и половина. Повече за тях – ако бъдете с АГРОФОРУМ.

Друга важна тема в предаването е да изясним защо българските продукти за растителна защита печелят доверието на нашите стопани вече 80 години. Каква е тайната на успеха на емблематичните родни фунгициди – бъдете с предаването, за да разберете. И от българските препарати, преминаваме на новите български разработки при почвообработваща техника. Най-ценното в тях е, че иновациите са вдъхновени най-вече от стремежа на фермерите към по-висока производителност и по-ниски разходи в земеделието.

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви разкажем още кои Clearfield и високоолеинови слънчогледови хибриди стават все по-предпочитани от зърнопроизводителите и защо не трябва да пренебрегвате конвенционалната селекция. Тази седмица ще ви разкажем и как най-точно да очертаете вашите обработваеми площи, за да не търпите санкции.

И в края на предаването – ще си говорим за рапица, пшеница и лозя. Кое е общото между тези култури, ще попитате. Ами възможността при тях да ползвате последна генерация фунгициди. Но повече за това – ако гледате АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" за периода 24.03.-31.03.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.