1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: БАТА АГРО 2012 – агрошоуто, което се превърна в традиция

Тази седмица в АГРОФОРУМ: БАТА АГРО 2012 – агрошоуто, което се превърна в традиция

И още: Защо земеделски производител от Южна България очаква над 400 кг/дка добиви от рапицата

Една мечта се превърна в традиция – така организаторите на изложението БАТА АГРО определиха третото му поредно издание, което събра най-големите компании от земеделския бранш и привлече фермери от цялата страна. Министър Мирослав Найденов първи се запозна със световните премиери при земеделската техника. Тази седмица ще ви покажем някои от тях.

След това ще ви отведем в село Губеш, намиращо се почти до границата със Сърбия и попадащо в екологичната мрежа НАТУРА 2000. Там се запознахме с Румен и Надежда Станимирови. Ще ви разкажем как тяхната овцеферма се развива много успешно с помощта на европейски средства.

И от там продължаваме в друга посока. В гр. Сливен присъствахме на откриването на шоу рум за малки трактори и прикачен инвентар. Новата придобивка ще улеснява земеделските производители от Южна България при навременното им снабдяване с агротехника.

Тази седмица гостуваме при земеделски производител от Южна България, който за първа година е решил да отглежда рапица. И не си мислете, че е разочарован от културата заради тежките условия през зимата. Точно обратното – посевите му се развиват отлично и фермерът дори очаква добиви над 400 кг/дка. И това е напълно възможно. Защо? Ще видите само тази седмица в АГРОФОРУМ.

И в края на предаването отделяме внимание и на малките земеделски производители, хоби фермерите и градинарите. Съветът на специалистите към тях е да си купуват такова количество препарати за растителна защита, което могат да използват веднага, без нужда от съхранение. Това пък поставя на дневен ред въпроса за малките опаковки в селскостопанските аптеки. Как трябва да се купуват препарати и защо е наложително да ползвате съвет на агроном – ще бъдем в гр. Хасково, откъдето ще получите консултация от дългогодишния агроном Пламен Лазаров.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 12.05.-19.05.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.