1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да опазим рапицата от разпукване на шушулките

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да опазим рапицата от разпукване на шушулките

И още: Нова техника при преференциални условия закупиха земеделски производител на Майска вечер в Пловдив

Едва ли има земеделски производител, който да подценява значението на агротехниката, с която работи. И фермерите, и производителите на специализирани машини за селското стопанство знаят, че не може да се прави модерно земеделие със стара техника. За фермерите от Северна Бълтария този проблем вече не съществува. Вижте защо – само тази седмица в АГРОФОРУМ.

За да предпазим надеждно растенията от стресови условия и да гарантираме нормалното им развитие, наред с растителната защита трябва да се погрижим и за листното подхранване на културите. Употребата на листни торове вече се наложи като задължително мероприятие от съвременната земеделска технология.

Царевицата е благодатна култура за зърнопроизводителите. Цените й на световните пазари растат, годината е благоприятна и очакванията за високи добиви са големи. Но как да я опазим от плевели, за да разгърне тя потенциала си. Ще ви разходим из Северна България, за да ви запознаем с опита на няколко земеделски производители, традиционно отглеждащи културата.

С нова земеделска техника при преференциални условия успяха да се снабдят земеделски производители от Пловдивска, Хасковска, Пазарджишка и Благоевградска област. Те присъстваха на една от поредицата Майски вечери.
Какви са предимствата на нискостъблените хибриди рапица и защо от тях се очакват рекордни добиви – вижте от нашата обиколка на опитните полета на Аграрния университет в Пловдив.

Има ли решение да избегнете разпукването на шушулките на рапицата и как да направите растителната защита по-ефективна? Отговорите тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 07.06.-14.06.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.