1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да подобрим ефективността в животновъдните стопанства

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да подобрим ефективността в животновъдните стопанства

И още: Кои са най-новите постижения в селекцията на царевица

Започваме с едно от ключовите събития в бранша – третата Национална среща на земеделските производители в България. Сред акцентите й бяха презентации и дискусии във връзка с новия програмен период и законодателството, както и представяне на модерни продукти за земеделието.

Тази година иновациите при агротехниката идват в България още през март. В началото на месеца Стара Загора ще е домакин на първото пролетно издание на селскостопанското изложение, което има амбицията да представя пред родните фермери най-новите световни разработки при земеделските машини, технологиите и специализираното оборудване.

Ефективните продукти за растителна защита проличаха в тежките условия на 2014 година – с такава равносметка Ваня Горчева, мениджър на компания за растителна защита, откри техническа среща с фермери от Североизточна България.

Работата в животновъдните ферми е 24 часа в денонощието. В голяма помощ на стопаните е използването на телескопични и челни товарачи. Как тези машини подобряват ефективността в животновъдството – вижте тази седмица в АГРОФОРУМ.

Най-новите постижения в селекцията на царевица бяха представени на семинар край Варна, на който се събраха фермери от цялата страна. По време на дискусиите те обсъдиха както иновативните предложения при пролетните култури, така и агротехниката, чрез която да получат най-добрите резултати.

Ще ви срещнем с носителя на наградата „Еврика“ за млад фермер на 2014 г. Призът се връчва за 24-ти път. Тази година церемонията съвпадна с 25-я рожден ден на Фондация Еврика, чиито отличия са в 4 категории.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 07.02.-14.02.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.