1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да получим високи резултати от царевица за зърно, силаж или биогаз

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да получим високи резултати от царевица за зърно, силаж или биогаз

И още: Листно торене на зърнено-житните култури и рапицата

Царевицата отдавна се е окичила с титлата – „царица“ на земеделските култури. Постигането на високи добиви от нея за зърно, силаж или биогаз е напълно постижима цел. Какво ви е нужно – високодобивни енергийни хибриди, достатъчно вода и добро подхранване. Вижте още по темата само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Съвременните технологии за прецизно земеделие вече са неразделна част от организацията в земеделските стопанства. С една дума – фантазиите от миналото, се превръщат днес в реалност.

Защото обработките, сеитбата и растителната защита изискват такава прецизност, че да се снижи разходът на единица площ и в същото време да се увеличи производителността. Българските фермери, следвайки световния прогрес, бързо внедряват в практиката си новите технологии. 

Многообразието от машини на агропазара налага въпроса коя е най-ефективната технология за производство на зърнени култури. Според специалистите това е тази, която най-добре пасва на конкретната почвена структура, климатичните дадености на района и заложената култура.

Листното торене на зърнено-житните култури и рапицата във важните фази от развитието на културите е част от съвременните агротехнологии. То предпазва растенията от възникване на минерален дефицит и гарантира отличното им развитие.

Необходим ли е далновиден и предприемачески подход при структуриране на технологиите, за да е рентабилно и ефективно агропроизводството. Ще разберем от специалистите.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 29.03.-05.04.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.