1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как ПРСР подкрепя българските винопроизводители

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как ПРСР подкрепя българските винопроизводители

И още: Коя машина за строителството е сред носителите на златен медал от Международния технически панаир в Пловдив

Тази седмица в АГРОФОРУМ стартираме с много полезна демонстрация край с. Доктор Йосифово, където пред земеделски производители беше показана пълна линия технологично оборудване за есенната кампания. Тя включва различни трактори, почвообработващи машини и сеялки. Правилното им комбиниране е най-добрият начин за постигане на максимални резултати и осигуряване на добри условия за развитие на земеделските култури.

Налице са всички предпоставки и настоящата стопанска година да бъде рискова по отношение на рапицата. Сухата почва е причина за трудното й вкореняване и поникване, което пък подлага на риск нейното презимуване. Какво да направите, за да сведете до минимум опасността от проваляне на реколтата – ще видите тази седмица в АГРОФОРУМ.

Ще ви покажем какви технически новости предложи 68-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив, на което 42 иновации при машините се състезаваха за златни медали. Акцент ще поставим върху инженерните постижения при строителното оборудване, което става все по-търсено.

Как българските винопроизводители могат да станат по-конкурентоспособни с помощта на евросредства – ще разберете единствено в АГРОФОРУМ тази седмица от нашето гостуване във винарна, намираща се в района на Северното Черноморие.   

Както знаете, добивите от рапицата в голяма степен се определят от грижите през есента. Има случаи, в които растенията изостават в развитието си, а при други посеви има опасност от прерастване. Как да се справите и при двете ситуации, така че да осигурите отлично презимуване на рапицата – отговорите в нашия репортаж тази седмица.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 06.10.-13.10.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.