1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как с проекти по ПРСР Цветан Цеков повишава рентабилността в овощарството

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как с проекти по ПРСР Цветан Цеков повишава рентабилността в овощарството

И още: Активен сезон на семинари за земеделските производители

Тази седмица АГРОФОРУМ започва с репортаж от посещението на български фермери във фабрика за производство на пръскачки във Франция. Създадена от Винсент Балю през 1946 г., тя стартира с производство на трактори, а през 1959 г. представя първата си навесна пръскачка на изложение в Париж. През 1986 г. придобива няколко бранда, които обединява в групата Exel. Към момента в компанията работят 170 души, като годишното производство е 3 хиляди пръскачки - навесни, прикачни и самоходни. В рамките на посещението беше направена демонстрация на самоходна пръскачка. Нейната гъвкавост и технически параметри определено впечатлиха българските фермери. Разбира се, бизнес пътуването беше съчетано с незабравима обиколка на Париж.

Стартът на пролетната кампания може да бъде оптимистичен и многообещаващ, когато зърнопроизводителите са добре подготвени за трудностите на полето. Как може да стане това - отговорите дадоха специалисти семенарска компания, които официално откриха сезон 2013 със семинар в София. На него те представиха няколко новаторски концепции, създадени благодарение на усилията на селекционерите на компанията.

Комплексни растителнозащитни решения за новия сезон бяха представени на семинар в София. И през сезон 2013 те ще бъдат в помощ на земеделските стопани у нас при опазването на културите от плевели и болести.

В курорт Златни пясъци около 300 земеделски производители от Североизточна и Централна България се събраха на тридневен форум. Там те се запознаха с най-новите семена, торове и ПРЗ, които могат да приложат през предстоящата кампания. Организатор на събитието беше дистрибуторска фирма, която подпомага земеделските производители с консултации и съвети.

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви срещнем с фермери от Северна България, за да разберем как ще посрещнат предизвикателствата на пролетната кампания.

Ще ви запознаем с Цветан Цеков, който е носител на първа награда от националния конкурс на МЗХ за най-добра проектна идея по ПРСР за 2012 г. в категорията „земеделски производител.“ Защо – гледате АГРОФОРУМ тази седмица, за да разберете тайната на рентабилното овощарство.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 02.02.-09.02.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.