1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как в България може да бъде приложен американският опит в агробизнеса

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как в България може да бъде приложен американският опит в агробизнеса

И още: Националната програма за пчеларство да стане по-достъпна и широкообхватна, апелират от бранша

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви заведем на церемонията по връчването на годишните награди на фондация Еврика. Дамян Вътев стана носител на приза „Млад фермер“ за 2013 г. Наградата има за цел да стимулира и популяризира талантливите и способни млади хора в България.

И стопанската 2014 година обещава да е в синхрон с най-новите тенденции в земеделския бранш. В средата на януари второто издание на новаторски форум запозна фермери от страната с високотехнологични методи за отглеждане на царевицата като култура на бъдещето.

Как в България може да бъде приложен американският опит в бизнеса и как у нас се постига професионално ниво на обслужване при доставката и сервизирането на агротехника. Тези въпроси бяха дискутирани по време на посещението на мениджърите на известна американска компания, дилър на световни брандове земеделски машини.

На 4 февруари в Добрич ще бъде открит календарът на селскостопанските прояви в България със специализираното изложение Борса за семена и посадъчен материал. Форумът ще продължи до 8.02.2014 г.

Нови продукти за растителна защита за предстоящия сезон бяха представени на работна среща в Поморие. В нея участваха над 150 земеделски производители от Южна България, които се запознаха с успешните световни практики за опазване на културите от болести и неприятели.

За пореден път пчелари от Добрич апелираха Националната програма за пчеларство да стане по-достъпна и широкообхватна. Какви са техните конкретни искания?

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 25.01.-01.02.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.