1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как животновъд от Варненска област подпомага стопанството си със субсидии от мерки 214 и 141

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как животновъд от Варненска област подпомага стопанството си със субсидии от мерки 214 и 141

И още: Нов търговско-сервизен център беше открит в гр. Стара Загора

Предаването АГРОФОРУМ беше един от медийните партньори на първото по рода си у нас горско изложение Булфорест шоу, което се проведе в Родопите, на връх Мечи Чал. Високопланинското мероприятие представи машини и технологии за дърводобив, дървообработка и залесяване. Беше направена впеатляваща демонстрация на иновативни природосъобразни системи и специализирани машини за обработка на терени, предназначени за залесяване, за възстановяване или изграждане на горски пътища, както и за други разнообразни дейности в горите.

Единствено тази седмица в АФ ще видите как отглеждането на овце може да бъде субсидирано с агроекологични плащания и със средства по мярка 141 за подпомагане на полупазарни стопанства. Животновъдът Миролюб Лазаров от с. Долище отглежда Медночервена шуменска овца и затова получава субсидии по мярка 214. Същевременно изпълнява и проект, който ще помогне стопанството му да стане пазарноориентирано.

И от Варненска област продължаваме към Южна България, където земеделските стопани от региона могат да се похвалят с нова придобивка. Нов търговско-сервизен комплекс отвори врати, като събитието съвпадна с честването на 20-годишния юбилей на една от водещите фирми в бизнеса със селскостопанска техника. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви заведем на официалното откриване на агроцентъра на компанията и ще ви разкажем какъв е нейният принос за модернизирането на агропарка на България.

Също така последователите на бързата и прецизна сеитба ще научат как могат да засеят до 1500 декара за 8 часа. Коя машина може да им помогне за постигането на такава производителност и какви са техническите й параметри – ще ви покажем тази седмица в предаването.

Ще видите и видео от нашето посещение на опитни полета край с. Овча могила, където се състоя историческа среща между български и южноафрикански зърнопроизводители. Те обмениха опит по отношение на най-иновативните растителнозащитни технологии.

И накрая предаването завършва със земеделска техника. Ще ви покажем нов модел трактор, който вероятно ще ви напомни за известна марка автомобили, както и пълна гама от японски трактори, които покриват всички дейности в комуналната сфера, животновъдството и зърнопроизводството.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 16.06.-23.06.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.