1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какъв е приносът на Местните инициативни групи за развитието на селските райони у нас

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какъв е приносът на Местните инициативни групи за развитието на селските райони у нас

И още: Как веднага може да се снабдите с модерна земеделска техника без да имате финансови сътресения

Тази седмица АГРОФОРУМ стартира с тема за развитието на селските общини. Техните проблеми могат да бъдат решени посредством инициативата на местните хора, които най-добре знаят кои са приоритети им и как да ги постигнат. Това може да стане с помощта на подхода Лидер, който е част от Програмата за развитие на селските райони. Тази седмица единствено в предаването АГРОФОРУМ Стефан Спасов, главен експерт в Дирекция „Развитие на селските райони“ в МЗХ, ще разкаже в каква посока работят одобрените Местни инициативни групи у нас.

В предаването сме подготвили теми за земеделските производители, които се нуждаят от нова техника. Но ако търсите не само производителност и ефективност, но и атрактивна визия, не пропускайте АГРОФОРУМ тази седмица, защото ще ви покажем трактора-питон, който държи конкуренцията на разстояние. Ще ви разкажем още как да решите един често срещан проблем – при работа на трудни и каменисти терени често спирате обработките заради счупване на работен орган на прикачните машини. С последната българска иновация при култиваторите това не може да се случи, защото тези машини са оборудвани със система, която позволяна непрекъсната работа дори и при наличие на препятствия.

И ако спешно се нуждаете от нови машини, с които да подобрите рентабилността си, но се притеснявайте, че закупуването им ще наруши финансовия ви баланс, защото точно тази седмица ще ви разкажем как да избегнете този проблем.

И от темата за финансирането продължаваме с най-новите разработки на световната агрохимическа индустрия. Ще ви разкажем за модерна концепция, която надгражда стандартното опазване на културите от болести, т.е. благодарение на няколко фунгицида ще получите добавена стойност от приложената растителна защита.

Но за да я приложите, трябва първо да сте избрали най-подходящите хибриди и сортове за вашия регион. Ако сте от Северна България, тази седмица ще видите на коя селекция спокойно може да се доверите през следващия стопански сезон.

И в края на предаването ще научите защо е добре да ползвате консултации от финансисти, за да бъдете сигурни, че инвестициите ви са насочени в правилната посока. Ако се нуждаете от кредитиране, банките са отворени към вашите нужди и ще откликнат с изгодни схеми.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 09.06.-16.06.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.