1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Каква трябва да бъде новата ОСП според биопроизводителите

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Каква трябва да бъде новата ОСП според биопроизводителите

И още: От 2013 г. Финландия започва производство на трактори, работещи на биогаз

Тази седмица ще ви направим съпричастни към исканията на биоземеделците по отношение на новата ОСП. България се включи в общоевропейската кампания „За по-добра храна и по-добро земеделие“ с поход-шествие в столицата. Каква декларация връчиха инициаторите на министър Найденов и на ръководителя на Европейската комисия в София – ще видите тази седмица в АГРОФОРУМ.

Тази седмица ще бъдем във Франция, където беше направена впечатляваща презентация на финландски трактори, като новината е, че от 2013 г. в производство влизат машини, работещи на биогаз.

Българските технически разработки при почвообработващите машини всяка година се усъвършенстват според препоръките на нашите фермери. Кое е най-новото в бранша и каква икономическа ефективност се постига с иновативните български технически решения – ще ви покажем тази седмица в АГРОФОРУМ.

За разлика от пшеницата, която зарадва производителите с добри резултати, царевицата тази година беше поставена в голям риск заради продължителната суша. Екстремните климатични условия категорично убедиха земеделците, че за да си гарантират добив, трябва да заложат на най-сухоустойчивите и пластични хибриди при тази култура. Така смята и Асен Бешев от плевенското село Победа, който винаги внимателно подбира семената си за посев.

Тази седмица ще ви покажем няколко идеи с каква агротехника успешно да обезпечите есенната сеитбена кампания. Ще видите иновативни почвообработващи машини, както и съвсем нов трактор в диапазона до 270 к.с.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 15.09.-22.09.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.