1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви иновации при машините видяха български зърнопроизводители на изложението SIMA в Париж

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви иновации при машините видяха български зърнопроизводители на изложението SIMA в Париж

И още: Какво ново на АГРА 2013

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви покажем изложението АГРА 2013 в Пловдив. Над 420 изложители от 20 държави взеха участие в него. То беше открито от министъра на земеделието в оставка Мирослав Найденов.

И тази година изложението АГРА даде шанс на българските фермери да сверят часовниците си по отношение на модернизацията на земеделския сектор. Защото всеки един от тях е наясно, че успехът идва с високопроизводителната и икономична техника.

През последните три години царевицата бележи значителен ръст по площи както у нас, така и в ЕС. Това провокира семенарските компании да дават най-доброто от себе си при нейната селекция. А то беше показано именно на изложението АГРА в Пловдив.

В миналото предаване ви заведохме на световното изложение SIMA в Париж в Париж. Тази седмица ще видите в детайли някои от представените иновации, с които отблизо се запозна група от водещи български зърнопроизводители.

Нови технологични пръскачки бяха показани SIMA в Париж. Беше представена и система за смесване на препаратите, която получи награда за иновация.

Царевицата може да осъществи огромния си потенциал, ако обаче се провежда ефикасна борба срещу плевелите. Те са сериозен конкурент на растенията по отношение на жизнените им фактори. В системата от мероприятия за намаляване вредното влияние на плевелите внасянето на хербицид заема главно място.

С оптимизъм посрещат новия стопански сезон зърнопроизводители от Силистренско. Гледайте АГРОФОРУМ тази седмица, за да разберете защо.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 09.03.-16.03.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.