1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви промени предстоят в Селскостопанска академия – равмосметка след 130 години от създаването й

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви промени предстоят в Селскостопанска академия – равмосметка след 130 години от създаването й

И още: С евросредства по мярка 321 община Карлово ще инвестира в благополучието на своите жители

Тази седмица предаването АГРОФОРУМ стартира с рок концерт, който беше изнесен от рок музиканта Джон Лоутън по случай откриването на модерен бизнес център и шоурум за строително оборудване в София. Новата база дава старт на серия инвестиции, които имат за цел подпомагане на строителния бранш у нас.

Селскостопанската академия отпразнува своя 130-и рожден ден. Тържеството беше съпътствано от атрактивно изложение на научноизследователските институти и опитните станции в страната. В интервю за АГРОФОРУМ проф. Славейков заяви, че институцията определено се нуждае от промяна в няколко насоки. Какви са те – ще видите само тази седмица в предаването.

Комитетът за наблюдение на ПРСР одобри прехвърлянето на 513 млн. лв. към мерки 123, 321 и 322. Най-много средства се насочват към 321-а мярка – 396 млн. лева. Факт е, че чрез нея малките населени стават по-привлекателни за своите жители. Гостуваме в община Карлово, чийто кмет прави планове за облагородяването нейната територия именно чрез евросредства по мярка 321.

Повишаването на квалификацията на земеделските производители е стъпка напред в подобряване на тяхната фермерска дейност. Наш екип присъства на обучение на млади стопани в Добрич, организирано от Областната служба за съвети в земеделието.

Руските пазари са притегателен център за българските предприемачи. Именно затова по инициатива на общинския съвет в Карлово беше организирана среща между наши агропроизводители и преработватели с представители на бизнеса и правителството на Москва. Подробностите – единствено тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 03.11.-10.11.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.