1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви са предимствата на гумено-верижните роторни комбайни

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви са предимствата на гумено-верижните роторни комбайни

И още: Как да контролирате болестите по лозата

Тази седмица в АГРОФОРУМ стартираме с репортаж за жътвата на рапица в Добричко. Три пъти по-малко площи с маслодайната култура са засети в Добричка област в сравнение с предходната стопанска година. Сега фермерите жънат оцелелите по официална статистика около 50 хиляди дка с маслодайната култура. Какви са притесненията на земеделските производители от Добруджа за рапицата.

Жътвата на лавандула също настъпи по-рано тази година. Сериозни проблеми се очакват с реализацията и цената на лавандуловото масло, която през тази година се срина три пъти и възлиза на 40 лева за килограм. Какви са причините?

Преди 35 години в Америка нуждата от по-висока производителност довела до създаването на роторната технология при зърнокомбайните. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви разкажем с какво тя подобрява резултатите при жътва и какви са предимствата на гумено-верижните роторни комбайни.

Грижите за лозовите насаждения трябва да бъдат полагани от началото на вегетацията до беритбата на гроздето. На първо място се поставя борбата с оидиума, обикновената и брашнестата мана. Какви са съветите на агронома по отношение на растителната защита и подхранването на лозята?

Бъдещата Обща селскостопанска политика отново е в центъра на вниманието в земеделския сектор след наскоро сключеното политическо споразумение между Европейските парламент, Съвет и Комисия. Какви промени да очакваме – коментар на Светлана Боянова, експерт по ОСП.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 13.07.-20.07.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.