1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Клуб на овцевъда „Св. Георги Победоносец“ – партньорство между науката и фермерството

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Клуб на овцевъда „Св. Георги Победоносец“ – партньорство между науката и фермерството

И още: Защо Недялко Славов вече три години залага на един и същи хибрид рапица

Нови технологични линии машини за още по-бърза и ефективна почвообработка, сеитба и растителна защита бяха представени в германския град Касел по време на традиционните дни на специализираната агропреса. Акцент в пресконференцията и демонстрацията беше поставен върху традициите в производството на агротехника в Германия, пазарите и модерните тенденции в агробизнеса.

Изборът на хибрид, подходящ за почвено-климатичните условия на даден регион, винаги е от особена важност и дава отлични резултати. В това се е убедил земеделският производител Недялко Славов от добричкото село Росица, който вече три години залага на един и същи хибрид рапица.

Третото издание на Националния събор на овцевъдите привлече стотици животновъди в дните около Гергьовден край Петропавловския манастир между Велико Търново и Лясковец. Освен различни породи овце, кози, кучета и коне посетителите се запознаха и с последните тенденции при техниката, предназначена за обслужване на различни по размери стопанства.

Как се произвежда кисело мляко. За да разберем, ще влезем в производствените цехове на едно от българските млекопреработвателни предприятия.

Взаимноизгодно партньорство между селскостопанската наука и фермерите – това е основната цел на новосъздадения Клуб на овцевъда „Св. Георги Победоносец“, който вече работи активно. С какво той ще е от полза за животновъдите и бранша - вижте само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 17.05.-24.05.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.