1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои от иновациите на Агритехника ще бъдат в центъра на внимание на световната земеделска общност

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои от иновациите на Агритехника ще бъдат в центъра на внимание на световната земеделска общност

И още: Предприятие за обработка на ядки в село Горни Лозен, изградено и оборудвано с проект по мярка 123

Демонстрация край Стара Загора, на която акцент беше поставен на технологиите за обработка, щадящи почвата. „При почвообработващата техника показахме в работен режим машини на Kverneland, Salford и Vaderstad, в комбинация с трактори CASE, основно от серията Маgnum. Идеята на тази демонстрация беше да предложим на фермерите алтернатива на конвенционалната обработка на почвата. А именно – вместо работа с плуг и дискови брани, да представим алтернативния вариант – стърнищните култиватори. Основната ни цел е да предложим на фермерите начин, по който те да работят колкото е възможно по-малко с почвата, за да може тя сама да се структурира и така да дава все по-високи добиви с всяка изминала година, каза Панчо Петков, регионален мениджър на Titan Machinery Bulgaria.

Изпълнява ли ПРСР своята отговорна мисия да съживи малките населени места? Вижте как едно ново предприятие за обработка на ядки, изградено и оборудвано с проект по мярка 123, даде работа на 25 души. Във фабриката са инвестирани 4 млн. лева, като европейската субсидия е 50%. Новопостроеното предприятие заема 1009 кв.м, а застроената площ е 500 кв.м. Фабриката е на 3 нива, с производствена зала от 240 кв.м, оборудвана с модерна техника.

Отиваме на полето, край село Боздуганово, до Стара Загора, където ще ви покажем цялостна технологична линия за ефективно обезпечаване на есенната кампания. Акцент беше поставен на мултифункционалната и изключително прецизна сеялка за директна сеитба Фалкон 6, която дебютира за първи път на българска земя. Сеялката се предлага в три работни ширини от 4, 6 и 8 м и може да бъде окомплектована според изискванията на терена. Машината работи с висока скорост – над 15 км/ч.

Тази седмица ще се пренесем в живописното село Бачково, за да се срещнем с Димитър Стоянов. Той е единственият в страната ни производител, който практикува биодинамично земеделие според всички технологични изисквания.

Наближава световното изложение Агритехника в Хановер. Затова и в аванс ще ви покажем иновациите, които ще бъдат в центъра на внимание на световната земеделска общност. Някои от новите продукти ще се борят за престижното отличие Трактор на годината.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 05.10.-12.10.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.