1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои рапични хибриди станаха рекордьори по добив тази година

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои рапични хибриди станаха рекордьори по добив тази година

И още: Нова комбинирана почвообработваща машина – иновативна разработка на български инженери

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви разкажем към каква земеделска техника са отправени погледите на истинските професионалисти в агросектора. И с поредното си 21-во издание Международното специализирано изложение в Добрич „Селското стопанство и всичко за него“ очерта визията на съвременния модерен агропарк. Гостите на панаира имаха възможността да видят най-иновативните технологични линии при земеделската техника.

Нови машини и концепции представи в Германия компания за производство на прикачна техника. На събитието присъстваха агрожурналисти от цяла Европа, включително и наш екип. Високопроизводителните машини бяха представени на пресконференция, а по-късно и презентирани на демонстрационното поле от специалистите на компанията.

Дали новата стопанска година ще бъде добра за есенните култури – все още не може да се прогнозира, но трябва да изпълните всички агротехнически мероприятия качествено и в срокове и най-важното – да се доверите на изпитана селекция. Рапичните хибриди Триангъл, Тасило, Туран и Кодиак на KWS през изтеклата стопанска година в Силистренска и Варненска област са дали рекордни добиви. Отлични резултати отчита германската компания и при зърнено-житната си селекция – сорта Гига при ечемика и Екзотик и Кубус при пшеницата.

Какви царевични и слънчогледови хибриди да изберете за следващия земеделски сезон и какво да очаквате от тях. Тази тема дискутираха зърнопроизводители по време на полски ден край село Стрелци.

Нова комбинирана машина дава възможност да спестите до 20% от разходите си за предсеитбена подготовка на почвата. Нововъведението е дело на български инженери от град Завет.

Въпреки суровите условия през зимата в Североизточна България нова селекция германски рапични хибриди показва впечатляващи резултати. Именно това е причината земеделският производител Иван Балабанов да ги заложи отново и през тази есен.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 07.09.-14.09.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.