1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои са най-добре районираните хибриди и сортове при пролетните и есенните култури за условията на Южна България

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои са най-добре районираните хибриди и сортове при пролетните и есенните култури за условията на Южна България

И още: Кой е комбайнът рекордьор по жътва

Тази седмица предаването стартира с репортаж от село Любенова махала, намиращо се близо до Раднево. Там гостуваме при семейство Костови, които се занимават с животновъдство. И тъй като тяхната ферма е в нитратно уязвима зона, те са кандидатствали по мярка 121 за закупуване на оборудване, с което да изпълнят изискванията на Нитратната директива. И това не е единственият им проект по ПРСР. Но повече за техния опит като бенефициенти ще разберете единствено тази седмица в АГРОФОРУМ.

И като стана въпрос за животновъдство, едни от машините, които най-често се закупуват от фермерите, са ремаркетата, които вършат отлична работа и в зърнопроизводството. Повече за тази инвестиция ще ви разкажем в предаването.

Тази седмица сме подготвили тема и за зеленчукопроизводителите. В търсене на нови продукти, които да ги направят конкурентоспособни, попаднахме в оранжерия в Първомай, където правят производствени опити с нов хибрид домати. Оказва се, че той задоволява както изискванията на производителите, така и на търговците, и на консуматорите. Повече за него ще видите тази седмица в АГРОФОРУМ.

И от зеленчукопроизводството, преминаваме към отглеждането на есенни и пролетни култури. И за да не инвестирате поотделно в две сеялки, ние ви предлагаме да видите комбинирана машина, която може да сее както редови, така и слети култури. Но преди да ги засеете, вие трябва да изберете семената. Агрономите съветват да се насочите към сортове и хибриди, които са най-добре районирани за вашите агроклиматични условия. Какви семена избраха тази година земеделците от Южна България – ще разберете, ако бъдете пред телевизионните екрани тази седмица.

И когато дойде ред за жътвата – тогава пък избрания от вас комбайн може да докаже дали е бил най-точното решение за вашето стопанство. Ако то е голямо, по-добре заложете на сигурното и изберете най-високопроизводителната зърноприбираща машина, с която може да постигнете дори световен рекорд. Ако сте любопитни да разберете коя е тя – бъдете наши зрители тази седмица.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 02.06.-09.06.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.