1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Конкурентна ли е българската селекция на семена на световната

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Конкурентна ли е българската селекция на семена на световната

И още: Агрошоу събра фермери от Централна и Североизточна България

Успешният агробизнес върви ръка за ръка за ръка с модерната агротехника. А тя е най-голямата гордост за двамата съдружници Христо Петров и Иво Бянов от Павликени. За тях фермерството не е мода, а начин на живот и препитание. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви разкажем защо модернизирането на аграпарка им е било решаващо за успеха на техния бизнес.
 
Рентабилна технология за производство на царевица практикува кооперацията в русенското село Тръстеник. Добрите резултати се постигат благодарение на подбрана селекция и ефективни ПРЗ. И има едно единствено място, където тя ще трябва да се покаже, и това е полето.

Иновациите на българския пазар не са нищо друго освен част от световните. Затова трябва да се възползваме от тях, за да стане агросекторът ни част от динамичните тенденции.

В разгара на пролетната сеитба селекционери и производители дискутираха бъдещето на българското семепроизводство в Добруджанския земеделски институт в гр. Ген.Тошево. Там се проведе първата от поредицата от срещи в страната, организирани от ръководството на Селскостопанска академия. Основният проблем, около който протече дискусията, е липсата на средства за дейността на научните институти.

Поредица от полеви демонстрации събраха производители от Централна и Североизточна България, за да се запознаят с най-новите машини за пролетни обработки на полето. Край село Пчеларово, Добричка област и село Севар, Разградска област, фермерите видяха в действие техника за модерно и ефективно земеделие.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 26.04.-03.05.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.