1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кой е комбайнът, поставил световен рекорд по жътва

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кой е комбайнът, поставил световен рекорд по жътва

И още: Какво повече дават на растенията най-новите ПРЗ

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите впечатляваща 12-редова сеялка за царевица и слънчоглед и нови модели трактори. Те ще бъдат основни ваши помощници за предстоящата кампания. Тази пролет ще бъде поставен и световен рекорд за сеитба на слънчоглед.

Турска селекция при слънчогледа решава проблемите с плевелите, маната и синята китка.

Наскоро у нас, пред широка фермерска аудитория, беше показан един от най-високопроизводителните комбайни в света.

Двукратно третиране на житните култури с фунгициди и навременна борба с плевелите, опазване на рапицата от плевели и болести, грижа за царевицата – тези агротехнически мероприятия са от изключителна важност за постигането на добри резултати. А най-новите ПРЗ дават на растенията нещо повече. Вижте само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Пролетната кампания трябва да бъде посрещната с производителни, икономични и комфортни машини, за да бъде изпълнена сеитбата в срокове, както и последващите мероприятия на полето. Много от фермерите се насочват към японски трактори. Защо?

Има ли общо между обещаващите резултати от селекцията на семена и това как тя се развива в реални условия. Отговор на този въпрос ще дадат няколко интересни проекта.

Неделима част от растителната защита са пръскачките. Затова при избора им трябва да се съобразите с няколко съществени неща. На първо място размера на стопанството – за останалото ще разкажат специалистите.

Модерна система, получила награда за иновация, улеснява доенето на кравите и гарантира запазване на отлична хигиена. Това е и условие за получаване на качествено мляко.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 22.03.-29.03.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.