1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: МИГ Раковски – в подкрепа на местната икономика

Тази седмица в АГРОФОРУМ: МИГ Раковски – в подкрепа на местната икономика

И още: Какво е влиянието на биостимулаторите при отглеждането на слънчоглед и фасул

Преди броени дни предаването навърши 15 години. Повод за празник, равносметка и благодарности.

По покана на водеща агрохимическа компания родни земеделски производители посетиха столицата на Словакия - Братислава и обмениха опит със свои колеги. В рамките на тридневната програма фермерите бяха запознати с най-модерни високоефективни препарати и технологии за растителна защита при житни култури.

Трудно е да се определи какво точно е за нас, българите, ракията. Национална гордост, сакрална напитка, без която не минава нито един празник или просто терапия за по-добро настроение. Със сигурност обаче крайно време беше и тя да има свой празник. След първото си издание миналата година Балканският фестивал на ракията вече се очертава като традиционна проява. 

Какво е влиянието на биостимулаторите при отглеждането на слънчоглед и фасул. Повишават ли се добивите? Как да ги приложим? Отговорите – от специалист на Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево, където за първа година е направен такъв експеримент.

Интересна беше срещата ми с Димо Стефанов от Казанлък. 26-годишният мъж е запален по алтернативни екстремни спортове, обича природата и е привърженик на биоземеделието. И самият той има принос за развитието му – произвежда биотор. А иновативната му идея продуктът да бъде под формата на пелети спечели журито на националния етап на състезанието Фючър Агро Челиндж и Димо ще представи страната ни в Атина в средата на ноември.

Пазарът на български млечни продукти е в тежка ситуация заради наложеното руско ембарго за внос от Европейския съюз. Какви са последствията за бранша у нас – вижте само тази седмица в АГРОФОРУМ.

МИГ „Раковски“ е сред първите 16 местни инициативни групи, на които през 2011 г. са предоставени средства от ОС 4. Днес, благодарение на амбициозния екип, в общината се реализират редица проекти в подкрепа на дребния и среден местен бизнес и земеделските стопани.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 01.11.-08.11.2014г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.