1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Може ли да получите рекордни добиви от рапицата

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Може ли да получите рекордни добиви от рапицата

И още: Как да разберете кой ПРЗ регламентирано е преопакован в малка опаковка

Тази седмица репортерът на АГРОФОРУМ Валери Станев провери на място какви предизвикателства съпътстват оранжерийното зеленчукопроизводство.

Благоприятна ли е годината за развитието на пролетниците? Какво е състоянието на посевите? Ще проверим какви са предпочитанията на фермерите към френската селекция царевица и слънчоглед.

През последната година известният в Североизточна България земеделски производител Иван Балабанов е увеличил добивите си от рапица и съответно – доходността от културата. Как? 

В предишното предаване ви разказахме как ПРЗ в неоригинални опаковки достигат до потребителите. Трите условия да бъдат спрени са - първо, не ги купувате заради съмнително ниската цена, второ – агроаптеките трябва да си подбират по-прецизно доставчиците, и трето инспекторите от БАБХ да извършват регулярни и коректни проверки. В това предаване продължаваме по същата тема. 

В село Градище ще се присъединим към група земеделски производители, които гостуват на свой колега. Той им представи най-новата селекция при царевицата и слънчогледа, както и модерни технологии за отглеждането на културите. 

Добрата генетика обаче трябва да се опази от болести, плевели и неприятели. В противен случай потенциалът й не би могъл да се разгърне в най-пълна степен. Отново ще се върнем на полето в с. Градище, за да видим как земеделският производител Георги Георгиев се справил с растителната защита.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 06.06.-13.06.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.