1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Може ли един сурово-сушен деликатес да стане визитна картичка на цял град

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Може ли един сурово-сушен деликатес да стане визитна картичка на цял град

И още: Нов хибрид рапица с потенциал за рекордни добиви. Кой е той?

Тази седмица в предаването АГРОФОРУМ ще видите здрав и изравнен рапичен посев, със силни стъбла и достатъчно на брой разклонения и шушулки. Земеделският производител Петьо Петров възлага големи надежди на нов хибрид, от който очаква рекордни добиви.

Авиацията има важна роля за развитието на българското земеделие. Добро ли е състоянието й днес и какви са предимствата на въздушното третиране на културите, разказва пилотът Стоян Георгиев.

Между хлебопроизводителите и големите хипермаркети липсва регламент за договаряне. Убийствените входни такси и големите промоционални отстъпки, които изяждат печалбата на доставчиците, са само част от проблемите при търговските отношения.

Може ли един сурово-сушен деликатес да стане визитна картичка на цял град и да привлича в него туристи, ще разберете само тази седмица в АГРОФОРУМ. Музеят в Горна Оряховица съхранява до днес историята на уникалния местен суджук, а модерни предприятия продължават да го произвеждат по изпитаната преди повече от век рецепта.

Основна суровина за производството на бира и уиски е малцът. От него зависи качеството на напитките. Една бърза разходка из малцерая – всъщност това е работилницата, където се приготвя малца, ще разкаже как и от какво се прави той.

Кашкавалът в никакъв случай не може да бъде наречен уникален продукт, защото се произвежда в почти всяко кътче на света. И все пак той има характер, специфичен за района, където е приготвен. И така любопитството ни как се произвежда той ни отвежда в крайдунавското село Чернолик.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 10.05.-17.05.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.