1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Най-горещите събития в земеделието, най-модерните технологии

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Най-горещите събития в земеделието, най-модерните технологии

И още: Кой световен производител на агротехника пусна ограничена серия трактори за любителите на лукса и атрактивния дизайн

Тази седмица предаването стартира с най-горещото събитие в агробизнеса – връчването на приза „Агробизнесмен на България на 2011 г.“ на Ваня Горчева, мениджър на БАСФ България, отдел „Растителна защита“. След това ще ви заведем в курорта Албена, където се проведе 17-тия Национален аграрен семинар, организиран от „Добрички панаир“. Специален гост беше зам.-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова. Тя съобщи, че до края на годината трябва да заработи Гаранционен фонд с ресурс от 200 млн. лева, които ще се използват за по-лесен достъп до кредитиране на земеделските производители.

Репортаж от още един семинар сме подготвили за вас тази седмица – този на Националната асоциация на зърнопроизводителите, който се проведе в Пловдив и с него организацията отпразнува 5 години от създаването си.

В АГРОФОРУМ ще ви разкажем още как с европейски средства малките земеделски стопанства могат да станат пазарноориентирани. Ще ви запознаем с Мариета и Павлин Петкови от с. Лазарово, Плевенско, които се занимават с животновъдство от 20 години. След като са спечелили проект по мярка 141, те правят планове за развитие и разширяване на стопанството си.

Тази седмица отново сме подготвили атрактивни репортажи за любителите на модерната агротехника. А най-последните разработки на компаниите, както знаете, бяха показани на „Агритехника 2011“. От изложението със златни медали си тръгнаха само две компании. Кои са те – ще разберете само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Ще ви покажем и в каква посока се развива един от брандовете на компанията Саме Дойц Фар груп – Ламборгини, и как производителят завладя сърцата на любителите на лукса и на иновативния дизайн при тракторите.

От Валдемар Шафер и Бетранд Плесис, които са мениджъри в Тримбъл и Норак, ще разберете защо прецизното земеделие става все по-популярно у нас.

Заедно с КЕЙС ще отпразнуваме първия рожден ден от лансирането на технологията EfficientPower, използвана в повече от 75 различни модели трактори в четири серии, плюс пълната гама комбайни Аксиал Флоу.

И в края на предаването ще видим с какви нови модели компанията Масей Фергюсън ще завладее пазара и у нас.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.