1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Нова линия царевични хибриди – с награда за иновация от Добрички панаир

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Нова линия царевични хибриди – с награда за иновация от Добрички панаир

И още: Как с европейски средства може да се повиши икономическата ефективност в зеленчукопроизводството

Тази седмица АГРОФОРУМ стартира с добри новини за предприемачите от строителния бизнес. Чрез програма Конкурентоспособност те могат да обновят техниката си, като получат до 50% субсидиране. Възможностите за кандидатстване бяха представени по време на семинар в Боровец.

Разбира се, тази седмица няма да пропуснем да ви покажем най-актуалното за предстоящата пролетна кампания. Ако сте се насочили основно към ранни царевични хибриди или имате интереси в областта на фуражната царевица, ще ви дадем интересни идеи как да постигнете добра рентабилност в производството.

За пролетната кампания са ви необходими не само семена, препарати и торове, но и земеделска техника, с която да извършите навреме всички мероприятия на полето. Още през март стартират мащабни демонстрации в цялата страна, които ще представят пред земеделските производители разнообразни възможности за успешни почвообработки и навременна сеитба.

Награда по време на тазгодишната Борса за семена и посадъчен материал получи иновативна линия царевични хибриди, които според специалистите ще бъдат хит през тази година заради изключителната им сухоустойчивост.

В град Първомай се намира една от най-големите оранжерии у нас. Чрез еврофинансиране с близо 1 млн. лева чрез ПРСР тя е модернизирала производството си, увеличила е добивите, а продукцията й е с конкурентен търговски вид.

Тази седмица ще ви срещнем с трима земеделски стопани, които ще споделят с вас безценен опит относно своя избор на хибриди царевица и слънчоглед за пролетната кампания.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 16.02.-23.02.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.