1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Основателни ли са протестите на тютюнопроизводителите

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Основателни ли са протестите на тютюнопроизводителите

И още: Има ли фермерско недоволство относно документацията за получаване на намален акциз на горивото

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви заведем на тегленето на томбола, благодарение на която агрофирма от Южна България получи чисто нов трактор с уникален дизайн и ненадмината функционалност.

През седмицата тютюнопроизводителите излязоха на протест заради забавяне на кампанията и ниските изкупни цени на тютюна. Според икономически анализатори липсата на субсидии би успокоила страстите в бранша. Ще ви припомним какви бяха аргументите на тютюнопроизводителите и доколко основателни бяха те.

До 3 февруари 2014 г. е крайният срок, в който земеделските производители трябва да подадат своите документи, за да участват по схемата за подпомагане за намалена акцизна ставка на горивото. Воденето на задължителен дневник по схемата обаче предизвика недоволство сред много фермери. Какво налага процедурата и основателни ли са притесненията? Повече по темата – от Дора Ненова, директор в Дирекция „Държавни помощи и регулации“, МЗХ.

2013 г. завършва добре за добруджанската община Каварна. На територията й през последните три месеца започнаха да се реализират мащабни проекти на стойност близо 18 милиона лева. Тези инвестиции ще осигурят нови 300 работни места.

Светът отдавна се е пристрастил към маслото, добивано от маслината. Зехтинът, наричан още „течно злато“, влиза в състава на редица медикаменти и е с широко приложение като козметично средство и като лечебен, диетичен или кулинарен деликатес.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 11.01.-18.01.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.