1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Пътуване до завод за производство на зърнокомбайни в италианския град Бреганце

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Пътуване до завод за производство на зърнокомбайни в италианския град Бреганце

И още: Фермери от страната отглеждат специална селекция ечемик с гарантиран пазар

Когато говорим за бизнес, факт е, че земеделието е един от най-динамичните у нас. Което пък налага фермерите винаги да имат под ръка високопроизводителна техника и надежден сервиз. Това обяснява защо първата копка на новия агроцентър край Монтана предизвика такъв силен интерес сред фермерите от Северозападна България. Пренасяме се в Монтана, за да научим повече подробности за събитието от нашия репортер Валери Станев.

Качествената растителна защита дава резултат по време на жътва. На кои продукти са заложили при опазването на царевица и пшеница фермери от Добруджа и защо предпочитат иновативните решения? Отговорите потърсиха нашите колеги от Добрич, които посетиха отлично опазени полета с двете култури.

В италианския град Бреганце се намира завод за производство на комбайни. За да се запознаят с производствения процес и с новите модели зърноприбиращи машини, традиционно във фабриката се организират посещения на фермери и дилъри. И тази година на ключовото за индустрията място присъства екип на АГРОФОРУМ.
 
Добра бира се произвежда от качествен малц. За получаването му е нужна специална селекция пивоварен ечемик. Мнозина фермери в България го отглеждат, като продукцията им веднага влиза в заводите за преработка. 

Как да опазите слънчогледа от плевели, а рапицата – от разпукване на шушулките – ще видите само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Печели ли се от овцевъдство в България. Отговорите дава дългогодишният животновъд и зърнопроизводител Кирил Жендов.

Не пропускайте АГРОФОРУМ и следващата седмица. Ще ви покажем иновативна земеделска техника и ефекта от най-новите ПРЗ. Нашият интернет сайт е на ваше разположение.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 25.05.-31.05.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.