1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: Биологичното земеделие и селският туризъм като философия и начин на живот

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: Биологичното земеделие и селският туризъм като философия и начин на живот

И още: Състезание на трактори край старозагорското село Спасово

Наближава развръзката на престижния конкурс „Трактор на годината“ за 2016-та. 17 са машините финалисти, като победители ще има в четири категории. Журито ще връчи наградите по време на предстоящото световно агроизложение в Хановер.

Незабравимо пътуване до гръцкия остров Тасос – това беше наградата за зърнопроизводители, които през есенната кампания заложиха на нов френски рапичен хибрид. Веселина Маринова беше една от тях. Галина Недкова и операторът Станислав Колев провериха как се развиват посевите с рапица, а Веселина сподели с тях впечатленията си от уикенда в южната ни съседка.

Следващите минути сме посветили на предизвикателството. Предизвикателството да се докажеш в действие или коя технология при тракторите е по-добра. Сега отиваме в старозагорското село Спасово, за да присъстваме на една необичайна надпревара.

Възможно ли е в наши дни да живееш в пълен синхрон с природата, да си произвеждаш всичко необходимо за прехраната си и то по биологичен начин, и въпреки многото труд, земеделието да те прави щастлив? Вместо отговори на всички тези въпроси отиваме на гости в биологичната ферма в петричкото село Скрът.

Винарският бранш изрази недоволството си от проектонаредбата на подмярка 4,2 от Програмата за развитие на селските райони за инвестиции в преработвателни предприятия. Причината - критериите по нея не могат да бъдат изпълнени от винарите. Освен това, според експерти на МЗХ, виненото грозде не било плод и затова не е включено към т.нар чувствителни сектори, на които се дава приоритет.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 24.10.-31.10.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.