1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: Как с най-новите технологии на торене хранителните елементи могат да бъдат усвоени на 100% от растенията

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: Как с най-новите технологии на торене хранителните елементи могат да бъдат усвоени на 100% от растенията

И още: Гостуваме във фермата на Сидер Седефчев, който отглежда овце, кози, коне и кучета от застрашени породи

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви разкажем как с най-новите технологии на торене хранителните елементи могат да бъдат усвоени на 100% от растенията. 

Почвообработващи машини, конструирани и произведени в Чехия, работят успешно от дълги години по българските полета. Как осигуряват висока производителност при висока скорост? 

Пазарът на ПРЗ предлага богато разнообразие от формулации и разфасовки. Предлагаме ви техническа информация за продуктите в ампули и защо агрономите ги препоръчват. 

Ще ви запознаем със Сидер Седефчев. Той е художник. Живее в село Влахи до Кресна и отглежда застрашени от изчезване породи животни. Всичко започва с каракачанските кучета. Следва историята. 

Печеливш ли е бизнесът с гъби? Преди години се теглиха кредити и големи гъбарници никнеха в Южна България. Пазарът обаче се пренасити. Гъбопроизводителите днес настояват за съизмерими субсидии с животновъдите и зърнопроизводителите.

Производството на протеинови култури у нас не е обезпечено, алармират учени от Добруджанския земеделски институт. Очертава се сериозен недостиг на семена от фасул и соя в страната, който може да попречи на изпълнението на европейската директива. Всичко това може да доведе и до внос на неизпитани семена от чужбина. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.