1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: Кой е най-новият царевичен хибрид за пролетната кампания

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: Кой е най-новият царевичен хибрид за пролетната кампания

И още: Бизнес форум в София

Нов агроцентър за земеделска техника отвори врати в Добрич. Какво ще намерят в него земеделските производители от Добруджа и какви са амбициите на инвеститорите?

Има ли шанс страната ни да се завърне на световните пазари като голям производител на земеделска продукция и как агросекторът да стане приоритетен отрасъл с по-ефективно производство? Тези и други въпроси обсъдиха на работен форум в София представители на администрацията, бизнеса и неправителствения сектор. 

Поглед и към последните новости, с които излизат на световния пазар тази година водещи италиански и английски производители на агротехника. Премиерните за страната ни модели бяха представени на първото пролетно изложение в Стара Загора.

Със сто килограма повече от декар получил земеделският производител Георги Таров от пшеницата при двукратно пръскане с течни торове. Кои са те?

Най-съвременният метод за размножаване на овощни дръвчета без присаждане е ин витро технологията. Как работи българската наука в това направление, за да са конкурентни родните овощари на съвременните изисквания на световния пазар. 

С новата ПРСР идват и новите възможности за земеделските производители и животновъди да инвестират в нова техника. Повечето от тях вече са наясно каква машина е приоритетна за стопанството им, а пролетното изложение в Стара Загора предостави голям избор.  

Сушата и високите температури са предизвикателства както за фермерите, така и за селекционерите. Какво трябва да се направи, за да се елиминират тези фактори и да може производството на царевица да е рентабилно?

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.