1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: На рентабилни слънчогледови хибриди залага Петьо Петров от Ново село

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: На рентабилни слънчогледови хибриди залага Петьо Петров от Ново село

И още: Компания за производство на торове организира тържество и представи новости за рентабилно земеделие

Хранително-вкусовата промишленост от България и чужбина си дава среща в София. Над 400 компании ще представят продукти и тенденции в преработвателната индустрия по време на 6 специализирани изложения.

Може ли бизнесът да създава приятелства и колко емоции могат да се изразят само с една единствена дума – благодаря! Вижте как екипът на българска компания за производство на торове се отблагодари на земеделските производители и дистрибуторите си за успешната съвместна работа.

Техническите демонстрации на машините в реални работни условия са традиция за вносителите на агротехника. Освен атракция, тези инициативи са добра възможност за земеделските производители да се запознаят отблизо с тракторите и дори лично да ги тестват. Ето какво видяха гостите на полева демонстрация край софийското село Кубратово.

На два хибрида слънчоглед от нова генерация е заложил земеделският производител Петьо Петров от Ново село през изминалия стопански сезон. По думите му те са устойчиви на температурен стрес, засушаване и болести, заради което носят висока добавена стойност. Какви резулатити е получил от тях – разказва Диана Александрова.

Засяха ръжта, от която през лятото на следващата година ще бъде замесен символичният Хляб на мира. Инициативата се осъществява от 2013 г., като в нея участват 12 държави членки на ЕС, в това число и България.

Когато човек има идеи, не се страхува от работата и е склонен към разумен и добре премерен риск, тогава успехът е сигурен. А и бизнесът го е доказал – да затвориш цикъла си на производство винаги е по-изгодният вариант за един предприемач. Ще проверим тази теория с едно гостуване в стопанството на Иван Трифонов от с. Ведраре.

В следващото предаване ще разберете кои са победителите в четирите категории на конкурса Трактор на годината и ще ви покажем иновациите, представени на световното агроизложение в германския град Хановер.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 07.11-14.11.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.