1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: От 2014 г. АГРО ТВ с нова програма

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: От 2014 г. АГРО ТВ с нова програма

И още: Какъв е опитът на Гърция в сдружаването на зеленчукопроизводителите

Тази седмица още в първите минути на предаването ще ви заведем на церемонията по връчването на годишните награди "Еврофермер, „Евробизнесдама“ и „Млад еврофермер“ на годината.  

„Еврофермер на 2013 година“ стана Ангел Ангелов, изпълнителен директор на агрофирма, който беше възпрепятстван и не успя да присъства на награждаването. В най-нежната категория – „Евробизнесдама на 2013“, призът и купата бяха за д-р Гражина Хоронжикевич, първи съветник и ръководител на Отдела за промоция на търговията и инвестициите на Посолството на Република Полша в София. Призът „Млад еврофермер на 2013“ спечелиха двамата братя Димитър и Христо Николови, винопроизводители.

От средата на 2013 година родните фермери могат да се похвалят с една нова придобивка – своя специализирана телевизия. В края на тази година Агро ТВ вече има нов собственик, нова концепция,  нови идеи. Какви са те и докъде стигат амбициите на новосформирания екип - вижте само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Приемът по Националната програма по пчеларство започва в началото на 2014 г. В следващите три години пчеларите ще могат да получават средства по пет мерки и да покрият част от разходите си.

Да си рибар не е само професия, а призвание. В това е убеден дългогодишният рибар Динчер Хаджиев от град Балчик. Има ли риба в морето, интересуват ли се младите хора от професията и как се подкрепя отрасълът – по тези въпроси разговаряхме с дългогодишния „морски вълк“.

7 от най-значимите сдружения и кооперативи за производство на зеленчуци в Гърция обединяват своя потенциал и учредяват Сдружение на производителите на градинска продукция. Целта им е да промотират своите продукти извън пределите на страната си.

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще обърнем поглед към преработвателната индустрия. Липсата на суровина и неизгодните договори с големите търговски вериги са сред основните тежести за малките предприятия за производство на зеленчукови  и плодови консерви.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 21.12.-28.12.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.