1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: Световно изложение през май в Милано с фокус върху изхранването на населението на Земята

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: Световно изложение през май в Милано с фокус върху изхранването на населението на Земята

И още: Ще оцелеят ли родните гъбопроизводители

Тази седмица ще ви заведем в Милано, където тече подготовка за провеждането на грандиозно събитие - световно изложение, което ще се проведе от 1 май до 31 октомври 2015 г. В него ще участват 147 държави, както и международни институции. В него със свой собствен павилион ще се включи и производител на селскостопанска техника, който ще покаже устойчиви и ефективни земеделски практики.

Енергийна независимост, по-малко вредни емисии, висока добавена стойност за бизнеса и икономиката. Това са резултатите от производството и използването на биогорива от водорасли. Ще попитате защо точно от водорасли - защото благодарение на тях се произвеждат между 2800 и 3000 пъти повече масло годишно от единица площ в сравнение с останалите маслодайни култури. 

Японските технологии при тракторите активно са застъпени в земеделските ни стопанства. Кои са най-популярните модели у нас и с какво предназначение? И още - очаквайте от тази година у нас да се появи и оранжев прикачен инвентар. 

Не е ясно дали времето тече все по-бързо или конкуренцията при производството на агротехника налага силен темп на навлизане на иновациите, но едно е сигурно - няма как да гониш високи резултати с остаряла техника. Вижте с какви машини може да посрещнете пролетната кампания. 

В следващите минути ще ви представим френски пръскачки, носители на престижна международна награда, както и шведски плугове, които са здрави и лесни за експлоатация. 

Какви са новостите при сеялките и тороразпръскващите машини? Вижте с каква техника може да посрещнете пролетната кампания с настроение и оптимизъм, че дейностите ще бъдат извършени в срокове и ще осигурите отлично развитие на посевите. 

С много очаквания, с много възможности, но и с много въпросителни идва новата ОСП. Каква е готовността ни да се възползваме от европейското финансиране и защо липсата на конкретно тълкувание може да ни попречи да се възползваме от специална опция при субсидирането?  

Гъбопроизводството в България е пред фалит. Изкупните цени се сринаха. Пазарът в страните от ЕС е залят от тонове полски печурки. Тържищата и големите търговски вериги у нас не изкупуват гъби родно производство. Доскоро много семейства са се издържали от този бизнес, днес масово гъбарници затварят. Повече за проблема - разказва Диана Александрова.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 04.04.-11.04.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.