1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Трактори, носители на престижни световни отличия, дефилираха край Балчик

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Трактори, носители на престижни световни отличия, дефилираха край Балчик

И още: Как да получите високи добиви от царевица в условия на климатичен стрес

Тази седмица предаването стартира от Балчик, в землището на който се проведе мащабна демонстрация на земеделска техника с внедрени с иновативни и високотехнологични разработки. Някои от представените трактори са спечелили признанието на бранша в световен мащаб, тъй като са носители на престижни международни награди.

Пред прага на сеитбената кампания вие сте изправени пред избора на каква селекция да се доверите. Както знаем, всяка година семенарските компании обогатяват портфолиата си с нови, по-добри сортове. По време на демонстрационна жътва това лято в землището на село Козарево бяха оповестени впечатляващи резултати от два нови френски сорта пшеница. Дали са достойни да влезнат в сеитбооборота на нашите зърнопроизводители – ще разбетере от репортажа ни.

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще говорим за печелившо животновъдство. И не само това – ще ви покажем реалните измерения на успеха в този труден и рисков бизнес. Постигнал го е 28-годишният Михаил Тодоров, който е собственик на един от най-модерните свинекомплекси в България, както и на съвременно фуражно предприятие. Разбира се, подкрепа на своите бизнес инициативи е получил от ПРСР.

Тази година реколтата от пшеница е с много добри показатели, тъй като земеделските производители все повече се насочват към сортове, които са с отлични хлебопекарни качества. Ще ви покажем точно такива сортове, които заснехме малко преди старта на жътвената кампания.

Новата кампания за сеитба на есенниците предстои. Ако искате да имате изравнени посеви, без болести, задължително трябва да сте засели обеззаразени семена. Повече за това важно мероприятие – тази седмица в АГРОФОРУМ.

Засушаването е основният фактор, който създава проблеми на производителите на царевица. Така е и тази година. Но на опитни полета край Кнежа видяхме хибриди от съвсем ново поколение, които дори и при тези стресови условия ще дадат високи добиви.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 11.08.-18.08.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.