1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: В Добрич се проведе изложението „Селското стопанство и всичко за него“

Тази седмица в АГРОФОРУМ: В Добрич се проведе изложението „Селското стопанство и всичко за него“

И още: Демонстрации на нова селекция при пролетните култури в страната

Гр. Добрич стана домакин на едно от знаковите събития в агробизнеса – изложението Селското стопанство и всичко за него в гр. Добрич. Над 160 фирми от 15 държави взеха участие в него, като 25% от тях се включиха за първи път. Форумът беше открит от зам.-министъра на земеделието и храните Явор Гечев.

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви покажем някои от най-интересните продукти и технологии, представени на престижния форум. Най-мащабно участие взе българо-американското дружество Titan Machinery Bulgaria. Зам.-министърът на земеделието Явор Гечев, областният управител на Добрич Недко Марчев, кметът на града Детелина Николова и изпълнителният директор на Добрички панаир АД Звезделина Иванова бяха специалните гости на щанда на компанията. Изпълнителният директор на българо-американското дружество Диляна Иванова лично ги посрещна с погача, а по-късно обсъди с тях най-новите тенденции при земеделската техника, представени на щанда на компанията.

По време на изложението бяха представени и новости при турските трактори ArmaTrac. Кооперация Китка показа модели от по-малката гама – от 50, 70 и 80 к.с. Идеята е, че с развитието на зеленчукопроизводството и овощарството ще се търсят все повече трактори с такива мощности.

На изложението в Добрич Пионер Семена България представи водещата си селекция, а иновациите при японските трактори Кубота впечатлиха гостите на престижния форум. Земеделските производители видяха най-новия модел трактор Kubota от М серията с мощност 140 к.с. Тракторът покрива изискванията за вредни емисии Евро 4. Моделът е с подобрена трансмисия, има и автоматичен режим на предавките, а двигателят е Common Rail с филтър за твърди частици. Вторият трактор Kubota, представен на изложението в Добрич, е с мощност 106 к.с. Той също покрива екологичните норми.

В землищата на селата Любен и Ивански, намиращи се съответно в Южна и Северна България, земеделски производители се запознаха с най-новите селекционни разработки при царевицата, слънчогледа и соргото.

В землището на село Овчарово се проведе последната демонстрация от лятната серия Field days, която камерата на АГРОФОРУМ проследи във всеки един регион на страната.

И към една от водещите новини в агробизнеса – международното изложение БАТА Агро в Стара Загора променя периода на провеждането си. Решението е взето от Общото събрание на асоциацията на търговците на агротехника, която от скоро е с ново ръководство.

Атрактивни решения за есенната кампания. Семена, торове и препарати за растителната защита – всичко на едно място. Това са последните тенденции за сервизиране на бранша и гаранция за успешен и печеливш бизнес.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 31.08.-07.09.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.