1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: В кооперацията в с. Гурково разчитат на японските технологии при тракторите

Тази седмица в АГРОФОРУМ: В кооперацията в с. Гурково разчитат на японските технологии при тракторите

И още: Как Христомир Христов опазва от болести и плевели своите 33 хил. дка със земеделски култури

От Франция през Румъния, та чак до гр. Кубрат и селата Дропла, Сенокос, Гурково. Това са местата, на които днес ще ви покажем модерна растителна защита, здрави и пъргави трактори, усмихнати фермери. Със сигурност усмивка и задоволство от тяхна страна се провокират, когато става въпрос за резултатите от прилагането на микранулираното торене на земеделските култури. Това е уникален начин да се даде отличен първоначален старт на растенията. Същевременно усвояването на хранителните елементи е пълноценно. Кои са другите предимства на микрогранулираните торове и как се произвеждат – това видяха на място във Франция български фермери в един заводите на компанията производител. Нашият екип също се присъедини към групата.

В землището на село Дропла са представени растителнозащитни технологии при основните за страната ни култури. Целта е да се покаже как иновациите в растителнозащитната индустрия помагат на родните зърнопроизводители да получават високи и качествени добиви.

Бизнесът с внос на агротехника се развива възходящо въпреки не толкова интензивното обновяване на агропарка у нас. Имаме ли обаче самочувствие на страна, в която се произвежда конкурентен земеделски инвентар? Ще проверим, посещавайки известно агроизложение в северната ни съседка, където беше представено българското производство при почвообработващата техника.

Христомир Христов обработва около 33 хил. дка в Североизточна България. Опазването на такива огромни площи с разнообразни култури е отговорна задача, която изисква експертна помощ и най-важното – работещи продукти. 

Тракторите, произведени в страната на изгряващото слънце, стават все по-популярни в стопанствата в Добричка област. Причината ще потърсим в Земеделската кооперация в село Гурково, в която основна теглителна сила са именно тези машини.

В Деня на пшеницата край Кубрат беше представен европейският проект „Хляб на мира“. За да са здрави посевите, е осигурена ефективна растителна защита на зърнено-житните култури, която ще се отрази и на крайните резултати при жътвата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.